Foto: OZS
Foto: OZS

Slovenski odbojkarski prvoligaši bodo novo sezono začeli že v soboto. Evropskih podprvakov v njihovi sredi lahko preštejemo na prste ene roke. Edini igralec Maribora, poleg njegovega trenerja Sebastjana Škorca, ki ima okoli vratu srebrno odličje, je Uroš Planinšič.

Igralce bo v soboto vodil v prvem prvoligaškem krogu proti Šoštanju, nato v sredo v interligi proti ACH Volleyu. Pomočnik glavnega trenerja Alen Krajnc verjame, da so sposobni tako prijetno presenečati kot lani: »Sodimo v kakovostni vrh slovenske odbojke. Lani smo bili četrti, letos bomo skušali presenetiti tretjo ekipo iz lanskega leta, Salonit«.

Ekipa je okrepljena z Aljošo Bogožalcem in mladim Rokom Bračkom. Precej sprememb je tudi pri Hočanih, ki so zaradi odpovedi Frama ostali prvoligaši. Vodil jih bo dosedanji framski trener Jurij Čopi, ki se veseli novega izziva: »Ekipa je zelo mlada, vedel sem, da bo to težko delo, ker je ekipa neizkušena«. Prvič bo ekipo vodil v soboto doma proti Salonitu. Lanska finalista prvak ACH Volley in Kalcit se bosta prvoligašem pridružila v drugem delu.