Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Mariborski šport je z Ivanom Trajkovičem dobil drugega potnika za olimpijske igre v Tokiu. Bistriški taekvondoist, ki je že nekaj časa član Športnega centra Barada, trenira pa ga Jure Pantar, se je pridružil jadralcu Žanu Luki Zelku.

Ivan Trajkovič si je pot na svoje druge igre dokončno zakoličil na Veliki nagradi v Moskvi. Uvrstitev v polfinale mu je prinesla dovolj točk na jakostni lestvici kategorije nad 80 kilogramov. S tem ne bo ponavljanja zgodovine pred sedmimi leti, ko si je nastop v Londonu priboril v kvalifikacijah. "Oddahnil sem si. Ne bo mi treba čakati do aprila, ko bodo kvalifikacije v Milanu odločile o zadnjih borcih v moji kategoriji. Iz izkušenj vem, da so kot loterija, lahko te izloči slabo počutje ali ti olimpijske sanje razsujejo sporne sodniške odločitve." Zaradi sodnikov je ostal brez marsikatere zmage, odličja.

Odličij že ima precej

Že zdaj ima odličij precej, s svetovnih pokalov, evropskih in svetovnih prvenstev. Manjka olimpijsko. "Nočem izpasti lažno skromen. Želim si ga, olimpijskega odličja. Osem mesecev bom podredil temu cilju. Premagoval sem olimpijske in svetovne prvake, zato vem, česa sem sposoben. Na prvih igrah v Londonu sem bolj ali manj sodeloval, v Tokiu želim tekmovati, zmagovati," samozavestno razmišlja Trajkovič.

Namesto judoist je postal aikidoist

V bistvu bi Trajkovič moral biti judoist, a njegov oče, ki sicer skrbi za njegovo telesno pripravo, zamešal urnik treningov in ga namesto na trening juda pripeljal na trening aikida. Kasneje pa se je tudi preselil v šport, v katerem si je prigaral mednarodno veljavo.