Foto: Radio Maribor/Manuela Horvat
Foto: Radio Maribor/Manuela Horvat

"Jutra ob kavi so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

Sendi, ki je svojo glasbeno pot začela že v osnovni šoli, se svojih začetkov spominja: "Nostalgično ... Bili so časi brez interneta in socialnih omrežij. Moral si biti drzen in pogumen, da si poiskal ljudi, s katerimi bi sodeloval osebno." S kom nas je prebujala v to sredino jutro?

Jutra ob kavi in kitari - Sendi

Kako se spominjate svojih glasbenih začetkov?
"Nostalgično ... Bili so časi brez interneta in socialnih omrežij. Moral si biti drzen in pogumen, da si poiskal ljudi, s katerimi bi sodeloval osebno."

Na samostojno glasbeno pot ste se podali leta 1992 z albumom Sendi, kje ste prepevali pred tem?
"Prepevala sem v raznih šolskih bendih, pa od otroštva v radijskem zboru RTV Slovenija pa kasneje sem se priključila skupini Lira s katero sem pridobivala izkušnje na odru."

Kakšna so bila 90-ta leta v vaših očeh, leta 1995 je izšel tudi vaš najbolj prepoznaven album?
"Čudovita! Bila sem mlado dekle brez skrbi, pa še kariera se mi je strmo povzpenjala navzgor. Takrat je izšel moj album Nemirna kri, ki je bil zelo uspešen."

Kakšna se vam zdi glasbena scena sedaj? Ustvarjate novo glasbo, kako jo poslušalci sprejemajo?
"Scena se mi zdi raznolika in zanimiva. Ogromno dobrih mladih izvajalcev se pojavlja. Marsikdo od njih je tudi moj učenec. Mislim, da jo lepo spremljajo. Res je, da me še vedno povezujejo s skladbo Nemirna kri, ampak v tem obdobju sem ogromno ustvarjala in še ustvarjam."

V Jutra ob kavi in kitari uvajamo novo rubriko, našo knjižno polico. Katera knjiga, ki si jo prebrala ti je ostala v najboljšem spominu?
"Knjiga avtorja Neal Donald Walsh-a: Ko se vse spremeni, spremeni vse"