Čakajoč na odgovor./ Foto: Radio Maribor/Irena K. Cizerl
Čakajoč na odgovor./ Foto: Radio Maribor/Irena K. Cizerl

Pub kviz Gambrinus vsak prvi četrtek v mesecu pripravlja Jaša Lorenčič, novinar, avtor podcastov, poznavalec športa in glasbe in vsega drugega, predvsem pa Maribora. Marčevska izvedba je imela več tematskih področij – ljubezen, dama, vplivnež in pomlad, v veliki meri pa je bila povezana z Mariborom.

Jasno je, da se brez privolitve lokala Sandija Sorka tega kviza tam ne bi mogli iti, a tudi on se najbrž zadovoljno muza, ker dogodek pod njegovo streho očitno postaja institucija, kot je na družbenih omrežjih napisal eden izmed gostov.

Kot se za vsak kviz spodobi, zahteva raznoliko znanje in nekaj sreče. Fotografijo smo si sposodili na FB profilu Jaše Lorenčiča. Kvizmojster se dobro pripravi, kvečjemu to bi lahko označil za  garanje. Izvedba pa je čisti užitek, pravi.
Kot se za vsak kviz spodobi, zahteva raznoliko znanje in nekaj sreče. Fotografijo smo si sposodili na FB profilu Jaše Lorenčiča. Kvizmojster se dobro pripravi, kvečjemu to bi lahko označil za garanje. Izvedba pa je čisti užitek, pravi.

Devet skupin tekmovalcev je ugotavljalo dejstva med drugim s področja športa, zgodovine mesta, glasbe, filma, javne in zasebne televizije in servisnega sektorja. Starejši smo se na primer spomnili, da smo za klic v sili do leta 1996 klicali na številko 92 in se čudili mlajšim, kako da poznajo na izust imena vplivnežev in vplivnic. Pri iskanju odgovora na tem kvizu je dovoljeno vse, ob predpostavki, da nihče ne goljufa (beri: išče odgovore na spletu).

Med tekmovalci je krožil tudi mikrofon Radia Maribor, novinarka pa je tudi občasno prišepetovala. To ni ostalo neopaženo; ne na tabli, kamor je Katja Britvič zapisovala točke, kot tudi ne pri kvizmojstru. Radijsko prišepetovalko dvočlanske ekipe ne-Mariborčanov je razmeroma hitro discipliniral (prijazno in z nasmehom!), da je potem s težkim srcem opazovala njen potop. Približno tako kot snemalci dokumentarnih filmov najbrž s težkim srcem opazujejo, kako med snemanjem levinje raztrgajo kozlička. Ampak ne zmage in ne poraza si ni nihče pretirano jemal k srcu, saj sta bistvo kviza druženje in zabava.

Naslednji kviz bo 6. aprila, s poslušanjem reportaže pa se boste preselili v 2. marec in najprej izvedeli, kje bi bili tisti večer ljudje, če ne bi bili tam.