Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Avtorji Irena Kodrič Cizerl

Zgodbe Jelka Pšajd: Če se potrudim, se govorec odpre

24.11.2022

V oddaji Obrazi sosednje ulice smo gostili etnologinjo Jelko Pšajd, oddaja pa je izzvenela tudi kot poklon njenim informatorjem na terenu

Radio Maribor Poslovili smo se od Blanke Hohnjec

16.11.2022

Na zadnjo pot smo pospremili Blanko Hohnjec, voditeljico Radia Maribor, ki so jo poslušalci imeli radi tudi zaradi zelo osebnega načina vodenja. 20. novembra, ko bi praznovala 70 let, bomo na Radiu Maribor segli v arhiv in ponovno slišali njen glas.

Zgodbe Stojan Kerbler: Fotograf domačega dvorišča in svetovljan

09.11.2022

Na Ptuju so slovesno odprli Kabinet Stojana Kerblerja in se poklonili njemu in njegovemu delu.

Radio Maribor Mojca Kasjak: Boš baletka? Ne, plesalka.

04.11.2022

Gostja oddaje Obrazi sosednje ulice se intenzivno ukvarja s plesom kot terapijo, področjem, ki se mora pri nas šele uveljaviti

Radio Maribor Zamisel je zrasla v trenutku največje bolečine in žalosti

03.11.2022

Prezgodnja smrt otroka je povezana z neskončno veliko vprašanji, tudi sorojencev. Pri razlagi in žalovanju lahko pomaga ustrezna literatura.

Radio Maribor Hrana in pijača za lačne dušice iz onostranstva

26.10.2022

Etnologinja Jelka Pšajd je raziskala kulinarično dediščino Pomurja in Porabja in napisala knjigo Lačni nismo bili, bilo pa je siromaštvo. Ugotovila je, da hrana pove marsikaj o nas.

Radio Maribor Gobe: lepe, okusne in (nekatere) nevarne

19.10.2022

Slovenci uživamo v nabiranju gob, ni pa nujno, da jih vsi gobarji tudi dobro poznajo. Povprečen gobar jih pozna med 20 in 30 vrst, za hudo zastrupitev pa je dovolj že ena zamenjava strupene gobe za užitno.

Radio Maribor Mi smo črpalka, ki v možgane dovaja kri

14.10.2022

Ob svetovnem dnevu oživljanja posredujemo zgodbe o stiskah in pomoči, da bi ljudem povedali, da je v kritičnih trenutkih življenje nekoga dobesedno v njihovih rokah. Ne bojmo se, izobražujmo se in ukrepajmo.

Radio Maribor Težka in temna premiera v mariborski Drami

23.09.2022

Psihološka drama je postavila ekipo pred čustvene in ustvarjalne izzive. Priredba režiserke Maše Pelko in dramaturga Dina Pešuta bo premiero doživela nocoj ob 20-ih.

Radio Maribor Objavljena je prednostna lista za vselitev

14.09.2022

Kdor do začetka študijskega leta ne bo dobil postelje v študentskih domovih, se bo moral prehodno znajti drugače, mnogi pa že v izhodišču stanovanje iščejo na trgu. Ni poceni.

Radio Maribor Izgubila službo, prodala hišo, šla po svetu

29.08.2022

Diane Skokan iz ZDA je IT menedžerka, njeno službo je odnesla epidemija covidaProdala je svoje stvari in se podala po svetu. Prek platforme Workaway najde ljudi, ki potrebujejo pomoč, v zameno dobi hrano in streho nad glavo, pravzaprav pa še veliko več.

Radio Maribor Ali bi morali starši promovirati delo osebnega asistenta?

19.08.2022

Vanja Ropič s Ptuja je za sina tudi na družbenih omrežjih iskala osebnega asistenta. Delitev objave je bilo veliko, odziv pa skromen. Osebnega asistenta sta vendarle našla, mi pa smo se pozanimali o pomenu osebne asistence in težavah, ki jo spremljajo.

Stran 1 od 19
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov