Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Sneg na smučiščih Mariborskega Pohorja in Areha se te dni topi v že skoraj pomladnih temperaturah. Za zdaj še obratuje večina prog, kako pa bo v prihodnje, pa upravljavci smučišč še ne vedo.

Kljub visokim temperaturam je v Mariboru še vedno mogoče smučati v dolino. Temperature pa so skoraj pomladne tudi na precej višjem Arehu. Zaprte so le proge Partizanka, Stolp in Videc, kjer ne ustvarjajo umetnega snega. Vremenska napoved je negotova, zato bi lahko kmalu ukinili tudi nočno smuko. Slabši obisk iz minulega leta se je januarja izboljšal, pravi direktor Marproma Ranko Šmigoc:

"Tudi rekordni obiski, ko je bilo pred nekaj tedni tudi okrog 10 tisoč smučarjev v enem vikendu, še vedno kažejo na to, da je Pohorje obiskano. Je pa res, da so proge zjutraj odlične, ni pa jih mogoče enako vzdrževati skozi ves dan."

Za lansko sezono sicer še zaostajajo, po prihodkih za skoraj 10 odstotkov. Zato bo ključno vreme v prihodnjih tednih, ko upajo na povečanje obiska zaradi zimskih počitnic.

"Na splošno lahko rečem, da je zasedenost hotelskih kapacitet zelo dobra in da se to kaže tudi na tem, da smučanje bo. Kot upravljavci bomo naredili vse, da bo smučanje kar se da najbolje," dodaja Šmigoc.

Ob tem pa so že odprli tudi eno izmed prog pohorskega kolesarskega parka.