Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zadeva Luka Zadar, v katero so vpletene vodilne osebe iz propadlih holdingov Zvon Ena in Zvon Dve, se še ne bliža koncu. Kljub temu, da bi danes znova morali poslušati mnenje sodnega izvedenca, je to prestavljeno. Dopolnitev zagovora pa je predstavila Mateja Vidnar Stiplošek.

Obramba Ljuba Pečeta, Franca Ješovnika, Simona Zdolška in Mateje Vidnar Stiplošek je danes v sodni spis vložila dodatne dokaze, s katerimi želi mnenje sodnega izvedenca prikazati kot strokovno vprašljivega in z napačnimi podatki. Obramba je tako podala že drugo dopolnitev, ki jo je spisala Romana Fišer. Sodnica pa se je posledično in tudi na poziv zagovornikov odločila za preložitev za danes napovedane predstavitve izvedenskega mnenja Draga Dubrovskega. Je pa danes svoj zagovor dopolnila Mateja Vidnar Stiplošek in poudarila, da je kot članica uprave holdinga Zvon Ena delovala vestno in da je nastala škoda posledica nepredvidenega dogajanja na trgu oz. finančne krize in ne njihovega ravnanja.

Ob tem je Stiploškova zatrdila tudi, da je bila družba I. J. storitve ugledna projektna družba Zvonov, ki naj bi ji zaupala tudi podjetja, kot so Radenska, Laško in Union. A posojila teh podjetij so bila veliko nižja od posojil, ki sta jih odobrila Zvonova. Glavna obravnava se bo nadaljevala sredi februarja, ko naj bi bil končno zaslišan tudi sodni izvedenec Drago Dubrovski.