Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Mariborski odbojkarji so sinoči v ljubljanski dvorani Tivoli s 3:1 (20, -16, 25, 22) premagali ACH Volley in finalno serijo državnega prvenstva v zmagah izenačili na 2 proti 2. Zadnja, peta tekma, ki bo odločila o naslovu državnega prvaka, bo jutri ( v nedeljo) ob 18.15 v mariborski Dvorani Tabor.

Pri Mariboru sta se najbolj izkazala Rok Možič in Alen Šket, dosegla sta 22 oz. 21 točk, trener Sebastijan Škorc pa je pohvalil moštvo kot celoto: »In to kaj fantje kažejo. Nimam besed. Od prvega dne in do danes igramo odbojko s srcem. In mi smo ekipa. In to, kaj delajo fantje od prvega dne se kaže na igrišču. Verjamemo do konca. Na vsakem treningu in na vsaki tekmi«.

Medtem ko so pred jutrišnjo odločilno tekmo v dvorani Tabor Mariborčani izjemno samozavestni, pa je po sinočnjem drugem zaporednem porazu zavrelo v taboru 17-kratnih državnih prvakov iz Ljubljane. Po ostrem besednem dvoboju med trenerjem Matijem Pleškom in srbskim korektorjem Božidarjem Vučićevićem, ki so ga posnele tudi kamere, naj bi se strasti pomirile.