Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 6. mar. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 6. mar.

V oddaji Kultura bomo med drugim pogledali na mednarodni filmski festival Berlinale, predstavili prevod Peterburškega letopisa in Belih noči Fjodorja Mihajloviča Dostojevskega in obiskali razstavo Prihodnost bivanja na Dunaju, ki prinaša izbor sodobnega slovenskega oblikovanja in bo eden večjih promocijskih dogodkov v okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

07:00
Otroški program: Op!

Madji je stara štiri leta in pol. Kmalu bo dobila sestrico. Veliko razmišlja o okolju in pomembno se ji zdi, da smo prijazni do drugih. Spoznala je, da bo njeni sestrici na svetu lepše, če bo ona razvrščala odpadke, reciklirala karton in plastenke. Madji večkrat reče, da se bo preoblekla in rešila svet. Spremeni se v superjunakinjo v rožnati oblekici s krilom iz tila in angelskimi krili. Nato razvrsti odpadke ter zbere plastenke, kozarce in revije. Odpravi se na ekološki otok in odpadke odloži v ustrezne zabojnike. Na koncu se vedno odpravi še v trgovino, v kateri odkupujejo plastenke. Včasih si z denarjem, ki ga dobi zanje, lahko kupi bombone. To je nagrada za Madji in zmaga za svet.

Lojzek in Pika v morski plitvini nabirata školjke. Piki ena od njih po nesreči pade v vodo med skale. Zelo rada bi jo spet našla, a ne more do nje. Lojzek zato nariše hobotnico, ki lahko smukne skozi vsako špranjo.

Malčki se igrajo v parku. Pino se žalosten drži sam zase. Strašno ga je sram, ker je polomil Klobučnikovo čarobno palico. Palico, ki jo zajček prav takrat išče. Oli jo prijatelju pomaga iskati. Ko pride k ribniku, najde Pina in izkaže se, da se je zgodila nesreča. Še sreča, da zna Oli palico popraviti. Epizoda se konča z Gabrovo modro mislijo: Ne prisvoji si igrače, ne da bi prej vprašal!

Ava, Riko in Teo v savani naletijo na povodnega konja, ki joče kot za stavo. Žalosten je, ker mu je pobegnil ptiček, ki mu je delal družbo. Ava, Riko in Teo ga poiščejo in privabijo nazaj.

Kalimero najde kip Spretnega Roka. Z njim hoče presenetiti Valentinčka, a Pavlinca in Petrček Roku odlomita kljun. Neseta ga v popravilo, a ko ga vlačita po mestu, Spretni Rok začne razpadati. Medtem Kalimero in Valentinček iščeta izginuli kip.

Reks ima novo žogo, Gospoda Cvilka. Skrbno jo varuje, da ne bi priletela v bodeče nasprotnike, toda ko ježi nehote počijo vse druge žoge, tekmo reši prav Gospod Cvilko.

Ernest postane čuvaj v muzeju, da lahko Celestinca v njem slika. Nenadoma pa izgine dragocena slika in Ernest postane glavni osumljenec!

Kdo je Vesna in kdaj pride? Nejko Smejko je prepričan, da bo svoj prihod napovedala s telefonskim klicem, Zana pa jo pričakuje z zvončki in trobenticami, prvimi znanilci pomladi. Zofka bo te čudovite cvetlice priklicala kar v studio, skupaj z njimi pa tudi Petra Ribiča, ki bo predstavil poklic cvetličarja.

Recikliranje je zabava in zagotovo izbira prava! Deklica Madji si z recikliranjem steklenic v trgovini celo prisluži sladke dobrote! Lovro in veverica Šviga se bosta doma lotila razvrščanja in ponovne uporabe starih lončkov: in kmalu bo pred nami nastal pravi sobni vrtiček z dišečimi zelišči.

Katrien Bucku naroči, naj pomije posodo in posesa, toda ta brez natančnih navodil nalogo opravi po svoje in ne ravno uspešno. Hanne se na razrednih volitvah poteguje za mesto predsednice, njena protikandidatka je Mona. Izid volitev preseneti vse.

Eli se počuti kot peto kolo, ko gleda film s Hanne, Mono, Dylanom in Buckom. Ves nesrečen se zateče v svojo sobo in pošlje stran celo Bucka. Ta sedi pred Elijevimi vrati kot kup nesreče in tam ga najde Laura. Pojasni mu, kaj je nesrečna ljubezen in kaj zaljubljenost, kar Buck spet razume čisto po svoje. Hanne se ne more upreti temu, da bi preskusila Laurino novo šminko, toda izkaže se, da je nanjo alergična.

Nika in Nik imata po novem Sobotni krompir! V svojo družbo vabita zanimive znane in manj znane goste, lotita se zabavnih in kdaj pa kdaj tudi resnih tem, mlade spodbujata k ustvarjanju in raziskovanju, drug drugega še naprej izzivata z novimi izzivi, preverjata, kaj mladi počnejo ob sobotah in kakšno je bilo otroštvo popularnih …

Odmor na hokejski tekmi. Žirafa in povodni konj prideta na led, da ga zgladita.

V 20. oddaji znanje preizkušajo Jakob, Urban in Andrej iz OŠ Frana Roša Celje (rumeni) ter Ana, Rebeka in Erazem iz OŠ Žiri (vijolični). V prepoznavanju grbov in C-durovi lestvici so sinhroni, vsi so tudi navdušeni fotografi in neomajni v poslednji bitki. Kocka tokrat ne pade. Pri poznavanju literature si točke izmenjajo. Kdo bo s precejšnjo prednostjo ušel v četrtfinale, pa v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

Za osnovnošolce je ta teden pomembna novica, da bodo učenci od 6. do 9. razreda masko nosili tudi pri pouku. Z učenci OŠ Stična smo govorili o Josipu Jurčiču. Leto 2021 je namreč posvečeno avtorju prvega slovenskega romana. Z malenkostmi, pomežikom in lepimi besedami, na družbenih omrežjih ali v živo - devetošolci iz Osnovne šole Veliki Gaber so nam pred gregorjevim in dnevom žena povedali, kako komu pokažemo naklonjenost. Enajstletni Francisco iz Kolumbije je opisal svoja okoljska prizadevanja, motokrosist Jaka pa svoje treninge in tekme v Italiji. Lucija se je prvič po odprtju šol srečala z učiteljico petja in ji predstavila svojo novo skladbo Firefly.

Hollyjina najboljša prijateljica Amy se nenadoma odloči, da bi rada postala navijačica. Za to jo navduši sošolka Piper. Čeprav je Holly nad tem presenečena, gre tudi sama na izbor za navijačice. Noče, da bi Amy izbrali in da bi se družila s Piper, zato sabotira nastop.

11:20
TV-izložba

V Tarči: Kopriva, Joca, Boštjan Šeruga, Kristina Vidmar, Marta Kocjančič, to je le nekaj imen lažnih uporabniških računov na Twitterju, nekatere upravljajo kar poslanci. Kako močno politično orodje so postala družbena omrežja, kaj se dogaja v podtalju, koliko lažnih računov upravljajo politične stranke? Mnogi kritični posamezniki so na družbenih omrežjih doživeli tako hudo diskreditiranje, da se v javnosti ne želijo več pojavljati.

Zakaj za Đorđem Balaševićem žaluje vsa nekdanja Jugoslavija? Kaj so o panonskem mornarju dejali njegovi slovenski prijatelji in oboževalci, ki so se ob njegovih pesmih zaljubljali? Zakaj se je Đole vedno znova vračal v Slovenijo? O fenomenu Balašević govorijo Vladimir Rukavina, Svetlana Slapšak, Jože Oberstar, v studiu pa kulturolog, predavatelj na FDV-ju Peter Stanković.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Obiskali smo Center za rejne živali Pončo in preverili, kako gre bikcema, ki ju je po inšpekcijskem odvzemu pod svoje okrilje vzelo Društvo za zaščito konj in ostalih živali. Na sprehod smo se odpravili z malamutko Najo in njenim skrbnikom Branimirjem. Spoznali smo poslanstvo poškodovanega netopirja, ki ga je pred petimi leti pod svoje okrilje vzelo Društvo za proučevanje in varstvo netopirjev. Odkrivamo kakšno vlogo so v slovenski mladinski književnosti pripisali lisici. Opozarjamo na to, kako pomembni so redni veterinarski pregledi starejših psov. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

13:50
TV-izložba

Piran je po mnenju mnogih najlepše mesto na Slovenskem in obiskovalce navdušuje s slikovito lego in bogato dediščino, ki je nastala v stoletjih beneške nadoblasti. Osrednji umetnostni spomenik je stolnica sv. Jurija, ki je zavetnik mesta, v njegovo zgodovino pa se je še prav posebej zapisal skladatelj in violinist Giuseppe Tartini. Piran bomo odkrivali s pomočjo posameznikov, ki so se prav posebej zavezali ohranjanju kulturne dediščine – župnik Zorko Bajc, slikarka in restavratorka Mira Ličen Krmpotić in kulturna delavka Natalija Planinc.

Poškodbe nas spremljajo vse življenje, najhuje ga zaznamujejo in spremenijo za vedno. Življenje se po svoje začne znova in vse je treba prilagoditi novi stvarnosti. V njej lahko počasi in s trudom to, kar se marsikomu zdi popolnoma neizvedljivo, polagoma spet postaja mogoče. To potrjujeta dve današnji zgodbi. Komaj 22-letna Katarina Miličević po težki prometni nesreči danes živi s tetraplegijo. Kar se sprva zdelo nemogoče, danes, po desetletju dolgi rehabilitaciji, počasi udejanja. Miša in predvsem njeni starši se niso ozirali na črne prognoze ob njenem rojstvu in hčerki, tudi s pomočjo dobrih ljudi, ki sodelujejo v dobrodelni akciji Help Miša Walk, omogočili znosno življenje v domačem okolju, kolikor je za deklico s cerebralno paralizo mogoče.

14:50
TV-izložba

Za mnoge Kolumb ostaja tisti, ki je odkril Ameriko. A zgodovinske listine in arheološke najdbe potrjujejo, da so ga prehiteli drugi raziskovalci. Prvi Evropejec, ki je stopil na ameriška tla, je bil že okoli leta 1000 Viking Leif Erikson. Srednjeveški valižanski princ Madoc naj bi približno 300 let pred Kolumbom zgradil utrjena mesta ob reki Ohio. Kralj tedanjega malijskega imperija pa je menda 200 let pred Kolumbovim podvigom s svojim neizmernim bogastvom financiral velikansko floto, namenjeno v Ameriko.

FIRST BEFORE COLUMBUS - THE TRUE DISCOVERERS OF AMERICA / Nemčija / 2019 / Režija: Peter Prestel in Axel Sand

Nov nadzorni center uprave za pomorstvo bo izboljšal varnost prometa na morju, hkrati pa zagotovil boljši nadzor nad ekološkim varovanjem slovenskega morja. Ali slovenski ribiči izvajajo trajnostni ribolov, ki bo dolgoročno omogočil nadaljevanje ribiške tradicije tudi prihajajočim rodovom? Odgovor so poiskali pri ribičih in ostalih deležnikih. Fabianijeva murva v Kobdilju ima status naravnega spomenika. Poleg tega pa so se pod njeno krošnjo v preteklosti odvijale številne zanimive zgodbe iz preteklosti. Obiskali so tudi staro tržaško pristanišče, kjer so na ogled postavili etnološko zbirko ribiške družine Caharija iz Nabrežine.

1. SPREHOD PO BOTANIČNEM VRTU SEŽANA
V Botaničnem vrtu Sežana so že opravili zimsko rez vrtnic. Te se pnejo po zidovih in pergoli ali samostojno rastejo ob poteh, ki vodijo do steklenjaka. Vrt je bil nekoč del poletne rezidence grške rodbine Scaramanga, danes pa je prostor za odmik od mestnega vrveža.
2. REZ AKTINIDIJE
Aktinidija je plezava rastlina, ki se, če je ne krotimo z rezjo, bujno razraste. Kako jo primerno vzgajati, svetuje Roman Mavec iz Kmetijskega inštituta. Namig, če naredimo kaj narobe, aktinidija sama popravi našo napako, le kakšno leto bomo brez želenega pridelka. Tistim, ki v kleti še hranite kivije, ponujamo recept za pito.
3. CIMBIDIJI OB DNEVU ŽENA
Katera se ob dnevu žena ne bi razveselila cveta orhideje cimbidij? Kot vsako leto, so ti zacveteli pri Ireni Cigula v Dornavi. Zaupala nam je, kako skrbi zanje, da jo nagradijo z bogatim cvetenjem.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
V idilični Vipavski vasici, pravzaprav malo nad njo, na hribčku stoji hiša obdana z vrtom, ki sta si jo zakonca Slokar postavila za svoje drugo življenjsko obdobje. Prej sta vrsto let živela v družinski hiši v Ajdovščini in pri svoji drugi, morda tudi zadnji hiši sta točno vedela, kaj želita. V naši oddaji smo videli že kar nekaj prenov starih meščanskih stanovanj, ki so vedno zelo šarmantne. Vendar se takšnih projektov investitorji včasih tudi malo bojijo, saj velja, da so običajno polne presenečenj in praviloma ne potekajo popolnoma po načrtih. V mestnem jedru Ljubljane smo našli prav takšno, ki si je za prenovo zaslužilo nagrado. Vrt Vesne in Bojana Čelana v Pragerskem je resda delo para, ki tudi poklicno ureja vrtove, a to je vendar njun družinski vrt. Nastajal je sproti, skladno željami in možnostmi. Očara s številnimi lepimi, drobnimi motivi in predvsem s plavalnim ribnikom.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

18:35
Ozare

Človek se naj do drugih ne bi obnašal na način, ki je njemu neprijeten; to je bistvo morale.
(Mahabharata)

Razmišlja Rok Gros

Črt poljubi svojo najljubšo igro in leže spat, nato pa na vrata potrka Mikec. Rad bi si izposodil Črtov lovilec. Črt mu ga ne da, naslednje jutro pa zgrožen ugotovi, da je izginil. Kraje takoj obdolži Mikca, ne ve pa, da ima slabo vest nekdo drug, ki se mu ne upa priznati, kaj se je zgodilo.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Epidemija je spremenila naše vsakdanje navade. Gostilne in lokali so zaprti, ponujajo pa hrano za seboj, v embalaži za enkratno uporabo. Močno se je povečala prodaja pijač "to go", predvsem kave in pločevink. In vse te naše spremenjene navade je žal opaziti v naravi, povsod po Sloveniji. Močno se je povečalo smetenje, odmetavanje odpadkov skozi okna avtomobilov. Več je tudi embalaže, ki jo med izleti v naravo puščajo za seboj izletniki.

19:25
Utrip

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
V napeto bitko za 20.0000 evrov se bo tokrat podal Danilo Kovačič iz Kriške vasi. Magister ekonomije trenutno piše doktorat, sicer pa dela v bančništvu. V prostem času se rad ukvarja s športom, zadnje čase ga najbolj navdušuje nordijska hoja. Ponosen pa je tudi na svojo hiško, ki jo je tako rekoč zgradil sam. Njegova super pomoč bo njegov nečak, Aljaž Glaser, nekoč že tekmovalec v Jokerju.

Nov teden, nova oddaja Kaj dogaja?, v kateri izveste, kdaj se Kacin vrača, kako Snežič obrača in zakaj Pahor položnic ti ne plača. Kaj vse je ulovil zdravnik na počitnicah v Namibiji in zakaj hrvaška manjšina v Ljubljani raste? Magister Baltič vam bo podrobno predstavil dvojnino, naš gost bo svetovno znani filmski režiser Mitja Okorn, na Mali Terasi pa vas bo pogrel najbolj znani škofjeloški Primorec.

Po ponovni vzpostavitvi telekomunikacijskih zvez švedska zunanja ministrica Elsa Engström izve, da so neznani storilci na svetovnem spletu proti njej uprizorili pravo gonjo. Mediji jo obsojajo, ker ob vse bolj brezupnih prizadevanjih za podpis sporazuma članic Arktičnega sveta ne najde časa, da bi na letališču pričakala svojce članov pogrešane posadke. Liv in Enok odletita proti severu Grenlandije, da bi našla Livinega moža Viktorja in druge pogrešane.

TUNN IS / Thin Ice / Islandija, Danska, Švedska, Francija / 2020
scenarij: Lena Endre, Jóhann Ævar Grímsson, Birkir Blær Ingólfsson, Jónas Margeir Ingólfsson, Søren Stærmose, Andri Óttarsson
režija: Guðjón Jónsson, Cecilie A. Mosli, Thale Persen
v glavnih vlogah: David Gudbrandsson, Lena Endre, Bianca Kronlöf, Angunnguaq Larsen, Nukâka, Johannes Kuhnke, Alexander Karim, Iben Dorner, Nicolas Bro, Juhan Ulfsak

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:25
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:35
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Joachim Trier s hipnotičnim slogom sestavi bogat mozaik skrbno izbranih detajlov in sanjavih pokrajin, v katerem osupljive podobe sooči z neizprosnim razkrivanjem človeške narave.

Priprava razstave, posvečene sloviti vojni fotografinji Isabelle Freed, tri leta po njeni nenadni smrti poveže njenega moža in sinova. Ob razkritju neprijetne družinske skrivnosti spoznavajo sami sebe, pri tem pa morajo na novo opredeliti svoje najgloblje potrebe in želje.


Originalni naslov: LOUDER THAN BOMBS
Leto produkcije: 2015
Država: koprodukcija
Žanr: drama
Režija: Joachim Trier
Scenarij: Eskil Vogt, Joachim Trier
Igrajo: Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg, Amy Ryan, David Strathairn

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Epidemija je spremenila naše vsakdanje navade. Gostilne in lokali so zaprti, ponujajo pa hrano za seboj, v embalaži za enkratno uporabo. Močno se je povečala prodaja pijač "to go", predvsem kave in pločevink. In vse te naše spremenjene navade je žal opaziti v naravi, povsod po Sloveniji. Močno se je povečalo smetenje, odmetavanje odpadkov skozi okna avtomobilov. Več je tudi embalaže, ki jo med izleti v naravo puščajo za seboj izletniki.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

01:50
Napovedujemo

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov