Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 5. nov. 2020

Val 202 • Čet, 5. nov.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

V oddaji gostimo Gorenjko, ki je pred petimi leti, ko sta se s partnerjem odločila preseliti skupaj, zapustila Ljubljano in se za še nekaj sto kilometrov oddaljila od rojstne vasi Bistrica pri Tržiču: skupaj z možem sta začela "novo življenje" v Beogradu. Zdaj živi v Zemunu, po njenih besedah precej bolj sproščenem delu mesta od centra, in kot svetovalka za kulturo in medije dela na slovenskem veleposlaništvu v Beogradu.

08:30
Novice

V dopoldanskem Navalu na šport se bomo posvetili sklepnemu delu sezone svetovnega prvenstva v motokrosu, ponudili odzive po košarkarski tekmi evropskega pokala med Olimpijo in Nanterrejem. Izveste tudi, kako se nadaljuje kolesarska dirka po Španiji s Primožem Rogličem v rdeči majici vodilnega.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

10:45
Aktualno: Življenjski slog

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Dragi Homo sapiensi! Potem ko zalijete svoje Ficuse rubiginose in Monstere deliciose, si skupaj s svojima Canisom familiarisom pri nogah in Felisom catusom v naročju privoščite (novo) Frekvenco X. Ta se razgleduje po svetu znanstvene nomenklature živih bitij; in čeprav je ta izključno znanstven, je velikokrat zelo čudežen. V četrtek ob 12-ih na Valu 202.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Kaj se dogaja z javnim prostorom, kako to opazuje stroka in kako prebivalci? Zaradi pandemije pa so se še pred kratkim živahni javni prostori in cela mesta spremenili v monumente.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Obletnico albuma bomo namenili plošči Hiti počasi Andreja Šifrerja, na kateri se je srečal s countryjem. Po sedemletnem premoru glede nove glasbe bi se mu lahko zgodil tudi popoln polom, a se je zgodba vendarle zasukala drugam. Kakšna naključja so pripeljala do nastanka plošče, vam bo zaupal osebno ob 18 -ih. Glasba je velik poklon tudi rocku z Zahodne obale ZDA, kjer se je rad glasbeno izobraževal. Njegov vzornik Jackson Browne je z Glennom Freyem (Frajem) iz skupine Eagles za prvenec taiste skupine napisal skladbo Take It Easy. V obuditev spomina pa sedaj slovenska verzija - Hiti počasi.

16:30
Novice

Odbita do bita se loteva prve miniserije v novi sezoni. Razpravljali bomo o zloglasnem omrežju 5G. Zakaj potrebujemo novo generacijo mobilne tehnologije, kaj prinaša, kako deluje in kaj nas mora skrbeti? Odgovarjamo tudi na vprašanja poslušalcev. V prvem delu bo v odbitem studiu dr. Boštjan Batagelj s Fakultete za elektrotehniko.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskem Navalu na šport ponudimo sveže novice s kolesarske dirke po Španiji, kjer Primož Roglič kolesari skupni zmagi naproti. Ujamete tudi delček svežega nogometnega podkasta Žoga je okrogla. Slovenija ima novega selektorja v mladi reprezentanci. V ligi prvakov so odigrali polovico predtekmovanja, v slovenski ligi pa zaokrožili četrtino prvenstva.

Obletnica albuma tokrat z njenim akterjem živo. Andrej Šifrer praznuje trideseto obletnico izida albuma Hiti počasi, ki je nastal po dolgoletnem diskografskem premoru. Posnel ga je v Nashvillu, gre za njegov poklon vzornikom, ki so zaznamovali tudi njegov glasbeni izraz. Pogovarjal se je Jernej Vene.

18:50
Večerni spored

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

Borja Močnik bo predstavil kompilacijo Blue Note Re:Imagined, na kateri slišimo predelave klasik te institucije jazza, ki so jih posneli mlajši zastopniki britanske scene novega jazza in soula. Poslušali bomo še sodelovanje producentov Adriana Younga in Alija Shaheeda Muhammada z brazilsko veteransko skupino Azymuth in ponovno izdajo albuma Joy Unlimited trobentarja Harryja Becketta, ki je bil posnet leta 1975.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov