Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 6. nov. 2020

Val 202 • Pet, 6. nov.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Julia Borden je doktorska študentka celične in molekularne biologije, ki se zaradi navdušenja nad košarko in Luko Dončićem ter zaradi partnerja Slovenca uči slovensko. Napredek objavlja na Twitter profilu @ZivjoLuka
V 280 znakih deli duhovite anekdote in nenavadna odkritja ter povezave angleščine in slovenščine. Želi si, da bi nekoč res lahko spoznala Luko Dončića in se z njim tudi pogovorila v slovenščini. Je doktorska študentka celične in molekularne biologije, govori angleško in špansko - in tudi ta dva jezika sta ji skupna z našim košarkarjem.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Na kolesarski dirki po Španiji je pred kolesarji znova razgibana etapa na kateri ne gre pričakovati sprememb pri vrhu. Primož Roglič v pričakovanju odločilne sobotne etape ostaja v rdeči majici vodilnega. V Navalu na šport ponudimo tudi zanimivosti in odzive novega selektorja mlade slovenske reprezentance. Milenko Ačimovič bo reprezentanco vodil tudi na domačem evropskem prvenstvu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

O aktualnih vprašanjih, povezanih z epidemijo.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se odpravljamo v mesto, v katerega so že ves teden uprte oči svetovne javnosti. Washington je središče ameriške volilne drame, ki je v tem tednu postregla s preobrati, napetimi trenutki in predvsem veliko negotovosti. Z našim washingtonskim dopisnikom Andrejem Stoparjem razmišljamo, kaj lahko razberemo iz rezultatov volitev, kakšen boj za njihovo interpretacijo je pred nami v prihodnjih tednih in mesecih ter kako bo tesen rezultat vplival na razdore in napetosti v ameriški družbi. Hkrati pogledamo še tista glasovanja, ki so ob predsedniških volitvah ostala v ozadju – na glasovanja o legalizaciji različnih drog v številnih zveznih državah.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Tri domače skladbe, ki se potegujejo za Popevko tedna.

Tri tuje skladbe, ki se potegujejo za Popevko tedna.

Namig za preživljanje prostega časa.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Petkova tradicija, telefonsko glasovanje za najbolj všečni skladbi tedna.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Aleš Kocjan.

Pogovor z dežurnim vremenoslovcem na Agenciji za okolje.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

V popoldanskem Navalu na šport se posvetimo razpletu 16. etape kolesarske dirke po Španiji in odzivom iz kamniškega odbojkarskega kluba, potem ko so z evropske zveze potrdili nastop njihovih odbojkaric v ligi prvakinj.

18:50
Večerni spored

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

19:30
Popevka tedna

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Rap v množini, vmes pa dračje a la Warp. Novo skladbo skladb je pri znameniti z elektronskimi eksperimenti založeni založniški znamki naplavil ameriški producent Daniel Lopatin, bolj znan kot Oneohtrix Point Never. Kaj je pravzaprav dejstvo, se bo spraševal Side, o vseh relativnih pa več Gero – oba, novomeški šminker velikih idej in brežiški patron pravih fizikalcev, imata čisto sveža albuma. Izbrane nevarne odseke z njunih za domačijo dragocenih hiphopovskih celourk Dok je ovaca ... bit če vune in 4.0 Navlaka bodo sproti podaljševali do predsednika surovo kritičen Doša, logaški premieri maratonec Vorda, geezer Dizzee Racal, aktivist Zlatko, tolažilca Busta Rhymes in Kendrick Lamar ter znova na kratko Ela Minus. Magično bolano.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

V prvi novembrski epizodi bomo med drugimi predstavili del 5. studijskega albuma priljubljene irske pevke in nekdanje članice dvojca Moloko Róisín Murphy. Slišali bomo tudi novo stvaritev islandskega glasbenega projekta GusGus, sveže hišne ritme bodo tokrat zastopali John Summit, Martin Ikin, Yousef in Franky Rizardo, na domačem pa se bodo z novimi glasbenimi izdelki predstavili Stanny Abram, Aney F. in Jus Tadi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov