Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 8. nov. 2020

Val 202 • Ned, 8. nov.

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tri skladbe v vrsti. Z razlogom.

08:30
Novice

Julia Borden je doktorska študentka celične in molekularne biologije, ki se zaradi navdušenja nad košarko in Luko Dončićem ter zaradi partnerja Slovenca uči slovensko. Napredek objavlja na Twitterju z uporabniškim imenom @ZivjoLuka.

V dopoldanskih športnih minutah ponudimo odzive po tekmi rokometašic Krima v ligi prvakinj, se posvetimo kolesarski dirki po Španiji, ki se končuje v Madridu in postrežemo s komentarjem kroga v domačem nogometnem prvenstvu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

V zgodovini ene najbolj nepogrešljivih vrtnin najdemo tudi podatke, da so to kulturno rastlino, ki prvotno izvira iz osrednje Azije, stari Grki uporabljali za krepitev moči pred olimpijskimi igrami, še posebej pa so ga cenili Egipčani, česen so našli celo v Tutankamonovi grobnici. Danes je daleč največja pridelovalka česna Kitajska, a kitajskemu česnu se je bolje izogniti na daleč in kupiti ali pridelati tistega domačega izvora in slovenskih vrst. Mi smo te našli v Črnomlju na Petrovi kmetiji pri Gašperju Gregoriču. Pri zeliščarici in avtorici številnih knjig o zeliščih Mirjam Grilc s kmetije pod Krvavcem pa smo izvedeli, kako neobičajno, a presenetljivo učinkovito in okusno uporabiti zelišča z domačega vrta. Metina potica z ocvirki in hruškova marmelada s sivko sta samo dva predloga.

10:30
Novice

Esad Babačić je heroj ljubljanskih ulic. Panker, proleter, športni navdušenec, poet, Rožančev nagrajenec za zbirko esejev Veš, mašina, svoj dolg. Združuje šport, glasbo in umetnost, razmišlja o hrepenenju, tihi večini in naivnosti, ki nas preveč stane. Esad Babačić bo nedeljski gost na Valu 202 ob 10.45.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

12:30
Novice

Nedeljsko športno popoldne ponuja tokrat cel kup aktualnih tem. V Madridu se končuje kolesarska dirka po Španiji, motokrosisti sezono svetovnega prvenstva končujejo v Trentu, Tim Gajser je že novi svetovni prvak. Slišali boste odzive iz njegovega moštva, spremljali bomo tekmo slovenske rokometne reprezentance v Turčiji. Ponudimo nogometne zanimivosti in se pogovorimo s prvo slovensko golfistko, ki se ji odpirajo vrata elitnih turnirjev.

13:30
Novice

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov