Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 20. nov. 2020

Val 202 • Pet, 20. nov.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Zakaj domačimo nekatera zemljepisna lastna imena (npr. Dunaj, Atene), drugih pa ne (npr. New York, Stockholm)? Zakaj lahko zasledimo različne zapise: Čikago ali Chicago, Pariz oziroma Paris? Kaj se dogaja z imeni na dvojezičnih območjih?

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Povod za tokratni kviz je svetovni dan stranišč.

V dopoldanskem Navalu na šport se posvetimo evropskemu prvenstvu v judu, ki v teh dneh poteka v Pragi, in novi epizodi nogometnega podkasta Žoga je okrogla. Ujamete delček epizode, ki ponuja analizo tekem slovenske reprezentance v letošnji ligi narodov.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Matjaž Radin je ribič, eden redkih pri nas, ki se preživlja izključno z ribištvom in prodajo plodov morja.
Kako koronačas vpliva na ribištvo in preživetje peščice preostalih ribičev, kakšen je ulov v teh dneh, kako nadomestiti izpad zaradi zaprtih gostinskih lokalov? Dopoldanski pogovor na Matjaževi barki v koprskem mandraču!

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se oziramo proti proti območjem, na katerih tamkajšnja krizna žarišča vplivajo na politične odnose po vsem svetu. Bližnjemu vzhodu po nedavnih potezah odhajajočega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je napovedal umik velikega dela ameriških vojakov iz Iraka in Afganistana ter menda celo razmišljal o napadu na iranske jedrske zmogljivosti, grozi novo obdobje nestabilnosti. Z našo dopisnico Karmen Švegl razmišljamo, kakšna bo Trumpova zapuščina na Bližnjem vzhodu, kako bodo razmerja moči spremenile napovedane politike Joeja Bidna ter kako trdna je prekinitev ognja v Gorskem Karabahu, ki jo bosta nadzorovali Rusija in Turčija.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Tri domače, ki se potegujejo za popevko tedna.

Tri tuje, ki se potegujejo za popevko tedna.

Prisluhnimo tišini je oddaja naše televizije, v prvi vrsti namenjena gluhim, naglušnim in gluho slepim, ki je letos obeležila svojo 40-letnico. Zadnjih deset let oddaji urednikuje magistrica Tina Grošelj, ki je tudi scenaristka dokumentarnega filma Jezik enakopravnosti, o življenju in položaju gluhih in naglušnih pri nas. Najdete ga v arhivu multimedijskega predvajalnika RTVSLO.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Tradicionalno petkovo telefonsko glasovanje za najbolj všečni skladbi tedna.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:15
Koncert doma

V tokratni Centrifugi beremo pisma.

Napoved za konec tedna.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

V popoldanskih športnih minutah odpiramo vrata zimi. Tekmovanja za svetovni pokal se začenjajo, in sicer s smučarji skakalci v Wisli in slalomistkami na Finskem v Leviju. Zanimivosti ponudimo v Navalu na šport.

18:00
Tri v vrsto

18:50
Večerni spored

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

19:30
Popevka tedna

Lenart Merlin je član skupine Mrfy, ki tokrat predstavlja solo projekt: "Moral sem narediti diplomo na grafičnem oblikovanju na ljubljanski akademiji za likovno umetnost, hkrati pa sem zunaj skupine Mrfy poiskal svoj glasbeni izraz. Nastal je solo album, za katerega sem oblikoval ovitek, ki je služil kot diploma na akademiji. Ker sem tako veliko slikal, sem se odločil za podiplomski študij slikarstva in bil sprejet."

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Dekadenca postaja virusna! Kako žlahtno se iskri So Help Me God, ki je 2 Chainzov šesti album, preverimo v štirih korakih. V tej kratki procesiji bo ob 2 Chainzu še klapa gostov v fluidni sestavi - Kanye West, Rick Ross, Ty Dolla $ign in še kdo. Super-soular Ty Dolla $ign eno odlomi tudi s svoje albumske novosti. Kultni rapovski heroj Roc Marciano in afroswingovski novinec Pa Salieu bosta marljiva v enakem obsegu. Domačina Side in Tschimy prav tako ne izostaneta. V tem primeru nekaj več acid jazza, ki ga bodo prispevali filadelfijska diva Lady Alma ter veteranski Flevans iz Brightona in Dunajčana Freedoma Satellite, malenkost posebnega pa navsezadnje tudi zagrebška ekipa ljubljanskega saksofonista Jake Arha, to je zasedba Trokut. In končno se podvizata še zbratena legendarna angleška trance tabora Shpongle in Eat Static. Blazna kombinatorika.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

RH 202 bo tudi ta konec tedna postregel z izborom svežih elektronskih kreacij domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev, med drugimi bomo slišali nov singel s prihajajočega albuma severnoirskega dvojca Bicep, skladbo Demba, ki jo prinašata mlada londonska producentka TSHA in malijska skupina Trio Da Kali, melodično in vokalno stvaritev producentskega tandema Tinlicker, rezultat sodelovanja zloglasnega deadmau5a in vokalistke Kiesze, slovenske elektronske ritme pa bodo tokrat zastopali Mike Vale, Benjamin Shock, Delano in AFEKT MUSIC.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov