Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 21. nov. 2020

Val 202 • Sob, 21. nov.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Prav danes je minilo 39 let, odkar je skladba Under Pressure osvojila vrh britanske lestvice. Gre za sodelovanje skupine Queen in Davida Bowija. Ob tej priložnosti smo pobrskali po Bowijevi diskografiji in v Tri v vrsto postavili prav toliko sodelovanj.

08:30
Novice

Severa Gjurin je septembra objavila svoj prvenec, njen brat Gal pa pred tednom dni svojega prvega za kanadsko tržišče. Sočasno, ubrano, predvsem pa spontano je z obema nastal dolg pogovor, ki ga lahko poslušate tri sobote zapored.

V dopoldanskem Navalu na šport ponudimo odzive z evropskega prvenstva v judu, kjer je bila drugi tekmovalni dan v središču slovenske pozornosti aktualna olimpijska prvakinja Tina Trstenjak. Preselimo se v Wislo na uvod v 42. sezono svetovnega pokala v smučarskih skokih. Izveste, kakšna je prva primerjava slovenske reprezentance s svetovno elito. Ponudimo še uvod v tekmo rokometne lige prvakinj med Krimom in Ferencvarošem ter zaokrožimo uvod v športno pester konec tedna.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

V cestnoprometni zakonodaji se nam obetajo številne spremembe. Ne samo pri obdavčitvi motornih vozil, pri katerih bo ključen dejavnik okoljski vidik, temveč tudi pri prometni varnosti – nižje bodo namreč tudi kazni za prehitre voznike. Več o aktualni prometni politiki razloži Andrej Brglez.

10:30
Novice

Tudi ta teden smo opozarjali na stiske, ki jih v koronakrizi doživljajo različne ranljive skupine. Uršula Zaletelj je o duševnem zdravju govorila s tremi mladimi. Študentski domovi so se zaprli, šolajo se na daljavo, omejeni so z občinskimi mejami in prepovedjo druženja. O vladni komunikaciji, frustracijah in stiskah so zato razmišljali študentki biotehnologije in psihologije ter študent uprave.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Mednarodni center za novinarje ves čas pandemije po svetu spremlja, kako covid-19 spreminja novinarstvo, kje ljudje iščejo novice, kje se pojavlja največ lažnih in zavajajočih novic. O tem z vodjo projekta dr. Julie Posetti.

Šaleške doline ne vznemirja samo zadnja zaustavitev šestega bloka. Še bolj je na tapeti zamisel, da bi v Termoelektrarni Šoštanj poleg premoga kurili še odpadke, zato so prebivalci ustanovili več gibanj, s katerimi skušajo preprečiti vzpostavitev sosežiga v bloku 6 zadnje slovenske termoelektrarne. Raziskuje naša dopisnica Metka Pirc.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Danes angleško ne bo pel Marco Mengoni. Italijanski mladenič pri dobrih tridesetih je v slabem desetletju dosegel lepe uspehe. V rani mladosti je bil član vokalnega kvinteta, pri šestnajstih pa je stopil na samostojno pot. Zanj so v domovini izvedeli leta 2009, ko je zmagal v tretji sezoni X Faktorja. Je večkraten udeleženec sanremskega festivala, leta 2013 je celo zmagal in se tako uvrstil na Evrosong kot italijanski predstavnik. Kot vemo, je šel naravnost v finale, kajti Italija sodi med pet držav, ki največ prispevajo v proračun tega tekmovanja, s skladbo L'essenziale je dosegel solidno sedmo mesto.
Poleg drugih nagrad, ki niso nacionalne, je za Marca Mengonija najpomembnejša nagrada MTV za najboljšega evropskega izvajalca. Premore glas pevca pop soula, veliko hvalo so mu peli tudi starejši italijanski zvezdniki, med njimi sta bila Mina in pokojni Lucio Dalla. Razen prvenca je vse preostale štiri studijske plošče prodal v večkratni platinasti nakladi.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

V soboto se v Trbovljah začenja letošnji kulinarični festival »Iz trbouskiga špajza«, letos malce drugače – z dostavo hrane na dom.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

V popoldnevu na Valu 202 pospremimo uvodno tekmo smučarskih skakalcev v 42. sezoni svetovnega pokala. Zanimivosti s prizorišča, primerjava konkurence in odzivi najboljših skakalcev začetka sezone. V rokometni ligi prvakinj rokometašice Krima gostijo Ferencvaroš, nogometaši pa v prvi slovenski ligi nadaljujejo prvenstvo po reprezentančnem premoru. Derbi je v Murski Soboti, kjer gostuje Olimpija.

17:30
Novice

17:38
Obvestila: Obvestila

Tomaž Purkar bo v Glasbi svetov ob 22.30 nadaljujeval pogovor s Severo Gjurin, ki se ji bo v drugem delu oddaje pridružil še njen brat Gal. Z vami bo delil svoje izkušnje, ki jih je nabiral v Kanadi, predstavil pa bo tudi del svojega albuma C, ki ga je v celoti posnel v angleščini.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

V jadranski košarkarski ligi Koprčani gostijo Mego. Tekmo, v kateri Koprčani lovijo prvo zmago v sezoni, pospremimo tudi v večeru na Valu 202.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Gosta oddaje Severa in Gal Gjurin

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov