Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 24. nov. 2020

Val 202 • Tor, 24. nov.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Pandemija stiska stisko, redke novice so dobre; a naposled smo jo le dočakali. Cepivo je in stroka pravi, da deluje. Le nekaj dni po tem pa je raziskava Valicona pokazala, da smo spet polarizirani. Pol na pol! Pol bi se nas cepilo, druga polovica pa smo proti. Kje ste vi? In predvsem zakaj? Pa še to: bi moralo biti cepljenje obvezno ali prostovoljno? Bi morali z njim pogojevati določene svoboščine?

08:30
Novice

Anonimna spletna inteligenca tokrat o tem, da se mamicam v času pandemije jamranje strogo, ampak res strogo prepoveduje.

V dopoldanskem Navalu na šport ponudimo zanimivosti ob zboru slovenske moške košarkarske reprezentance. Na poti do evropskega prvenstva, na katerem bodo branili naslov, jo čakata dve kvalifikacijski tekmi z Ukrajino in Madžarsko. Športni plezalci so v Moskvi začeli evropsko prvenstvo, na katerem bodo podelili še zadnje olimpijske vozovnice.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

Dr. Mojca Matičič je vodja klicnega centra za informacije o koronavirusu ? 080 14 04. Z njo se pogovorimo o aktualnem dogajanju v zvezi z epidemijo in pogostih vprašanjih državljanov.

10:30
Novice

Marja Milič komentira aktualne razmere na finančnih trgih, psihologinja Katarina Veselko pa o stiskah, ki težijo ljudi v zdravstveni in gospodarski krizi.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Čeprav se trenutna rast števila novih okužb s koronavirusom v Sloveniji umirja, je upadanje epidemije prepočasno, kar pomeni, da bomo na dolgi rok v državi še vedno priča skrb vzbujajočemu porastu žrtev zaradi covida, opozarjajo podatkovni strokovnjaki. Podatki o novih okužbah tudi kažejo, da so se trenutna žarišča preselila v domove upokojencev, da so najbolj na udaru starejši od 75 let in da hujšemu poteku bolezni opazno pogosteje podležejo moški. V tokratnem Vročem mikrofonu pa tudi o tem, koliko k dodatnemu širjenju okužb doprinese pomanjkljivo upoštevanje priporočila o delu na domu, kakšne dodatne podatke lahko vnese napovedano množično testiranje državljanov in monitoring odplak, ki ga po državi opravlja Nacionalni inštitut za biologijo.
Gostje: Miha Kadunc in dr. Maja Založnik (Covid-19 Sledilnik) in dr. Maja Ravnikar (NIB).

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Kako si je slovenščina utirala pot do takšne, kot jo poznamo danes, skozi stripovsko zgodbo, ki je navdihnila tri avtorje za šaljiv in parodičen pristop.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Interaktivni kviz, ki se ozira proti prihajajočim Izštekanim - kako dobro poznate skupino Big Foot Mama?

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

Pogled na zgodovino naše osrednje zdravstvene ustanove.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Po reprezentančnem premoru se nadaljuje nogometna liga prvakov. Zanimivosti pred nadaljevanjem skupinskega dela ujamete v Navalu na šport, kjer se posvetimo tudi pripravam rokometašic na evropsko prvenstvo.

V Mini koncertu bomo prisluhnili posnetku koncerta britanske glasbenice Arlo Parks.

Jazzovske harmonije, menjave tempa, ritmov ter intenzivne kitarske in klaviaturske instrumentalne linije delajo glasbo Tria Philammon drugačno glede na klasični metal in rock. Na prvencu The Call so v osnovi trio, ob pomoči kitaristov pa ustvarjajo zanimivo glasbo, ki odpira ušesa ter vabi na popoln odklop in pobeg nekam, kjer ni štirih sten ali drugih omejitev. Predstavi jih Jernej Vene v oddaji Na sceni ob 20.00.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

Trio Philammon ustvarja heavy fusion, zlitje metala, rocka in jazza. Jazzovske harmonije, menjave tempa, ritmov ter intenzivne kitarske in klaviaturske instrumentalne linije delajo njihovo glasbo drugačno glede na klasični metal in rock. Glasbeniki svoje široko znanje in sposobnosti skupaj z nekaterimi prominentnimi gosti usmerjajo v odprto formo in se žanrsko ne omejujejo. Philammon so na prvencu The Call v osnovi trio, ob pomoči kitaristov pa ustvarjajo zanimivo glasbo, ki odpira ušesa ter vabi na popoln odklop in pobeg nekam, kjer ni štirih sten ali drugih omejitev.

Mihi vas izziva ob torkih zvečer, pokličite 01 475 2 202.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov