Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 5. dec. 2020

Val 202 • Sob, 5. dec.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

V rubriki Tri v vrsto se spominjamo ameriškega kantavtorja J. J. Cala.

08:30
Novice

Še ena iz vrste slovenskih arhitektk in arhitektov, ki so nam že med študijem zbežali v Skandinavijo. Ana Laura Kansky pogreša čase, ko sta lahko skupaj s partnerjem vsakdanjo delovno rutino presekala z večtedensko pustolovščino v kateri izmed turistično manj obleganih, kulturno eksotičnih držav. Nazadnje sta recimo potovala po Kirgiziji in Gruziji. V teh mesecih svojo željo po raziskovanju zadovoljuje z iskanjem skritih kotičkov Stockholma in občasnimi izleti na sever države.

V dopoldanskih športnih minutah zberemo odzive po uvodni tekmi slovenskih rokometašic na evropskem prvenstvu na Danskem in ponudimo uvod v veleslalomski konec tedna alpskih smučarjev v Italiji.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

Električni avtomobili zadnje čase vozijo na naše dvorišče drug za drugim in napovedujejo svetlejšo prihodnost. Nazadnje sta nas obiskala Nissanova – kombi NV 200 s šibkejšo baterijo, zaradi katere je pri potovanju čez Slovenijo potrebnih kar nekaj postankov, in primerek zadnje generacije Leafa z močnejšo, ki zdaj zmore prevoziti razdaljo med Mariborom in Koprom brez vmesnega polnjenja, a seveda ne z maksimalno avtocestno hitrostjo. Andrej Brglez pa razmišlja, da je električni pogon v večjih vozilih, recimo v kamionih, manj realen. Tam se za zdaj kot sprejemljivejša možnost kaže recimo vodik.

10:30
Novice

Alpski smučarji so v Italiji, kjer jih čaka veleslalomski konec tedna. V središču slovenske pozornosti bo Žan Kranjec, v švicarskem St. Moritzu pa povratek Ilke Štuhec, ki jo z ženskim delom karavane svetovnega pokala čakata superveleslalomski preizkušnji.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Tudi decembra vas spodbujamo, da ostanete oziroma postanete gibalno aktivni. Na naši strani na Facebooku smo v ta namen pripravili tudi videovadbo, pri kateri sodeluje doktor Stanko Pinter s Fakultete za šport. Njegova motivacija so bili v tem delu leta smučarski letalci, v prihodnjih minutah pa se bomo s sogovorniki posvetili predvsem temu, da je treba biti aktiven, ne glede na to, kakšni ukrepi so trenutno v veljavi.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Na Valu 202 ujamete finalno vožnjo veleslalomistov v Santa Caterini in zasledovalno tekmo biatloncev v Kontiolahtiju. Jakov Fak jo začenja s šestim izhodiščem s četrtkovega sprinta.

Danes nam bo v španščini zažvrgolela mehiška pevka in komponistka, kritiška ljubljenka in ena najbolj vidnih ustvarjalk domače indie pop scene.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Jadralnemu letenju pravijo tudi tihi šport višin. Silhueto letal, ki elegantno drsijo pod oblaki, ujamemo le ob naključnem pogledu v nebo. Malce bliže smo jim, ko se odpravimo v gore in lahko celo pomahamo pilotu, ki nizko nad pobočjem išče termične vzgornike. Opravili smo se više od najvišjih vrhov pri nas, višje od najvišjih evropskih gora, v višino Himalaje, na katero se je z jadralnim letalom povzpel Luka Žnidaršič in s 7600 metri postavil nov slovenski višinski rekord.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

V popoldnevu na Valu 202 pospremimo tekmo smučarskih skakalcev v Rusiji. Zadnja postaja pred svetovnim prvenstvom v poletih v Planici je pokazatelj razmerij moči pred prvim vrhuncem zime.

17:30
Novice

17:38
Obvestila: Obvestila

V popoldanskem Navalu na šport zaokrožimo zimski program tekmovanj za svetovni pokal. Alpske smučarke so se prvič v sezoni pomerile na superveleslalomu, biatlonci so v Kontiolahtiju, smučarski skakalci pa pred Planico na tekmah v Rusiji.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

V večeru na Valu 202 pospremimo derbi domačega odbojkarskega prvenstva med Kamnikom in ACH Volleyem. Oba kluba čakajo v prihodnjem tednu evropske tekme, pred tem pa boj za vrh lestvice v domačem prvenstvu.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Glasba, ki jo le redkokdaj ali nikoli ne zasledite v rednih glasbenih opremah. Še manj verjetno pa je, da jo boste slišali na drugih radijskih postajah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov