Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 8. dec. 2020

Val 202 • Tor, 8. dec.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Če smo smo v stari resničnosti zaradi optimizma in politične korektnosti zanikali, da obstajajo ženska in moška opravila, je epidemija še dodatno premešala karte. Otroci se šolajo od doma, spoznali smo koncept dela od doma, preživeli tedne in mesece z družino, ki smo jo prej videli par ur na dan, in se spoznali v novi luči. Tudi glede domačih opravkov. Globalna statistika pravi, da so v času korone ženske opravile še več neplačanega dela kot pred epidemijo. Kako pa je pri vas doma? Na kak način si delite domača opravila? Zakaj še vedno delimo opravke na moške in ženske?

08:30
Novice

Mihi brska po poljanah slovenske spletne inteligence in prebira modrosti anonimnežev. Tokrat o tem, kaj storiti, ko si on - za razliko od nje - ne želi otrok.

V dopoldanskih športnih minutah šponudimo odzive po žrebu kvalifikacijskih skupin za nogometno svetovno prvenstvo. S kom bo igrala Slovenija in s kakšnimi mislimi bo kvalifikacije začela slovenska reprezentanca. Pester odbojkarski teden na mednarodni sceni ponuja tekme v ligi prvakov tako ACH Volleya, kot Calcita v ženski konkurenci, košarkarji Olimpije pa bodo v treh dneh odigrali dve tekmi evropskega pokala.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Kako so se zaradi dela na daljavo spremenile vloge v timu? Kako v delo vključiti tehnološko zadržane posameznike in kaj lahko organizacije naredijo za to, da zaposleni bolje združujejo delo na daljavo in poučevanje otrok doma?

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Pretekli teden so v Sloveniji razglasili letošnje prejemnike Zoisovih in Puhovih nagrad in priznanj, ki veljajo za najvišja priznanja v znanosti. Zoisovi nagradi za življenjsko delo sta šli tokrat v roke raziskovalki na področju biomedicine in biokemije in nekdanji dolgoletni direktorici Nacionalnega inštituta za biologijo Tamari Lah Turnšek in zaslužnemu profesorju in nekdanjemu dolgoletnemu direktorju Kemijskega inštituta Stanislavu Pejovniku, med drugim tudi za pionirsko delo na področju litijevih baterij. Slišali boste nekaj letošnjih prejemnikov nagrad, ki bodo razmišljali o tem, kako je razvita znanost povezana s kakovostjo življenja v državi in kaj izgubljamo z njenim zanemarjanjem.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Mednarodni festival umetnosti, tehnologije in znanosti KIBLIX, ki ga je mariborsko Kulturno-izobraževalno društvo KIBLA prvič pripravilo leta 2002, je usmerjen v raziskovanje tehnologij. Pred osemnajstimi leti je festival raziskoval varnost na spletu in mobilno telefonijo, letos, v najbolj virtualnem letu doslej, pa si zastavlja vprašanje: kateri in kakšni so virtualni svetovi danes? V središče postavlja izkušnjo človeka in kritično ovrednoti presečišča in ločnice med virtualnim in fizičnim. V času, ki ga zaznamuje covid-19, pa se odpirajo različni pomembni razmisleki.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

V popoldnevu in večeru na Valu 202 ujamete torkove športne vrhunce. Odbojkarji ACH Volleyja začenjajo ligo prvakov v Berlinu, košarkarji Olimpije se bodo udeležili prve izmed dveh tekem v tem tednu v domači dvorani, rokometašice pa na evropskem prvenstvu čaka odločilna tekma za preboj v drugi del tekmovanja proti Črni gori.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V nogometni ligi prvakov so na spredu tekme zadnjega kroga predtekmovanja, zanimivosti in možnosti posameznih klubov za nadaljevanje evropske sezone. Slovensko žensko rokometno reprezentanco na evropskem prvenstvu čaka odločilna tekma za preboj v drugi del tekmovanja proti Črni gori, ACH Volley pa že igra prvo tekmo letošnje odbojkarske lige prvakov.

Tudi letošnje neobičajno leto je Val 202 v sodelovanju s Televizijo Slovenija sklenil z decembrskim glasbenim presežkom IZŠTEKANIH 10. Obdobje, ki ga živimo, je pod vprašaj postavilo samo bistvo tega podviga, v katerem se Izštekani iz varne intime radijskega studia preselijo na veliki oder pred občinstvo. Zato je bilo treba tisto več najti drugje: v uresničitvi dolgoletnih želja, snubljenj in izzivov. V Izštekanih so končno prvič v treh desetletjih s celovečernim akustičnim programom nastopili BIG FOOT MAMA! Izbor močno prearanžiranih skladb je segel v vsa obdobja.

18:50
Večerni spored

Popoldne in zvečer na Valu 202 ujamete torkove športne vrhunce. Odbojkarji ACH Volleyja začenjajo ligo prvakov v Berlinu, košarkarji Olimpije se bodo udeležili prve izmed dveh tekem v tem tednu v domači dvorani, rokometašice pa na evropskem prvenstvu čaka odločilna tekma za preboj v drugi del tekmovanja proti Črni gori.

Štajerski sekstet Emil And The Detectives sestavljajo izkušeni mojstri svojih glasbil. Ne skrivajo ljubezni do džeza, v katerega primešajo tudi ščepce roka in bluza. Po prvencu Agora smo kar kmalu dobili drugi album Sandcastles, ki je interpretativno še bolj raziskujoč. Zlahka bo splaval v podzavest in se zasidral v receptorje tistega dela poslušalcev, ki je odprt za zahtevnejše melodije, aranžmaje in inštrumentacije. Glasbo na plošči Sandcastles bosta osvetlila basist Rastko Zager in kitarist Žarko Jankovič.

Mihi vas izziva ob torkih zvečer, pokličite 01 475 2 202.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov