Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 9. dec. 2020

Val 202 • Sre, 9. dec.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

07:40
JL

Štiri desetletja po smrti Johna Lennona se bomo pogovarjali o njegovi zapuščini, vplivu na glasbeno zgodovino ter na prav vsakega izmed nas z nekdanjim Kameleonom Marjanom Malikovičem ter Gogo Sedmakom iz zasedbe Zmelkoow.

08:30
Novice

V dopoldanskem Navalu na šport bomo ponudili odzive po zadnji tekmi rokometašic v skupinskem delu evropskega prvenstva in tekmah slovenskih odbojkarskih, košarkarskih in rokometnih klubov v okviru evropskih pokalov.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V zadnji letošnji oddaji Mimo grede se bomo z vrtov in nasadov preselili v kuhinje, v katerih bo v prihodnjih dneh že pri marsikom zadišalo po sladkarijah in prazničnih zvarkih. Kako do potice brez luknje in sočnih medenjakov, je Veronika Gnezda preverila na živilski šoli Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Miha Švalj pa je skupaj s priznanim sommelierjem raziskal, kateri topli alkoholni napitki izpodrivajo tradicionalnega '"kuhančka".

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Dostop do čiste pitne vode je človekova pravica, prav tako dostop do sanitarij. Med pandemijo covida vsak dan poslušamo o pomenu umivanja rok. Ta preprosti, a ključni preventivni ukrep je za skoraj 40 odstotkov svetovnega prebivalstva nedosegljiv. Po podatkih Združenih narodov namreč 3 milijarde ljudi doma nima dostopa do čiste pitne vode in mila. Možnosti in prostorov za umivanje rok z vodo in milom ni v skoraj polovici šol po svetu, ki jih obiskuje 900 milijonov otrok. Voda je vir življenja, za številne pa zaradi tako imenovanih vojn za vodo tudi vir neizmernega trpljenja in smrti. Po svetu nas bo peljala Ana Štravs.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Politologinja in slovenistka. Prevajalka in pisateljica. Koprčanka, ki je dobršen del življenja posvetila ozaveščanju o duševnih motnjah.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah bo v središču pozornosti preizkus letalnice pred svetovnim prvenstvom v Planici. Ponudili bomo zanimivosti o nogometni ligi prvakov in nastopih slovenskih reprezentantov v dvoranskem nogometu.

Če cenitev albuma Plastic Hearts začnemo z vrednotenjem pripovedne celovitosti, koherentnosti, konceptualnost, potem nimamo kaj obravnavati. Če pa se namenimo sedmi album razvpite pop zvezdnice uvrstiti med njena prejšnja dela in vse te skupaj nato razvrstiti po ponujeni kakovosti poslušalske izkušnje, potem Plastic Hearts brez težav zmaga. Glasbena kariera zimzeleno pubertetniške ameriške zvezdnice je skrajno bipolarna. Na Mileyjino srečo je bipolarnost veliko bolj priljubljena med občinstvom kot med kritiki.
Plastic Hearts je ad hoc zbirka vsebinsko in tudi oblikovno različnih songov. Večina teh ima power-pop obrazila in kričeče interpretacije. Tako tretjina albuma spominja na podivjano Lady Gaga, zaznaven del tega je spontano posvetilo tradiciji popa iz osemedesetih in celo glam-rocka iz sedemdesetih prejšnjega stoletja, četrtina dela je modni disco-pop, in da bo mera polna, sta tu še dva povsem solidna country komada. Legitimnost teh ne obstaja, zato pa prav ta dva kompostu Plastic Hearts priskrbita nekaj dodatne arome. Čudaško kot šekasta mavrica.

V Planici je vse pripravljeno na začetek svetovnega prvenstva v poletih. Da bi bili pred prvim zimskim vrhuncem sezone pripravljeni tudi vi, vam bomo v večeru na Valu 202 ponudili vpogled v zakulisje ter predstavili strokovnega komentatorja Jureta Šinkovca in pričakovanja slovenske reprezentance. Ne zamudite: ob 21.00.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

V Planici je vse pripravljeno na začetek svetovnega prvenstva v poletih. Da bi bili pred prvim zimskim vrhuncem sezone pripravljeni tudi vi, vam bomo zvečer na Valu 202 ponudili vpogled v zakulisje ter predstavili strokovnega komentatorja Jureta Šinkovca in pričakovanja slovenske reprezentance.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov