Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 13. dec. 2020

Val 202 • Ned, 13. dec.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tri skladbe po vrsti. Z razlogom.

08:30
Novice

Tone Partljič in Rok Kajzer razmišljata o satiri. Strinjata se, da mora zbosti in opozoriti na negativne pojave v družbi, na neki način je sorodna humorju, a, kot pravi Tone Partljič: "Pri satiri se smehljamo kakor pri Cankarju, skozi stisnjene zobe." Dodaja še, da nikakor ni vse satira.

V dopoldanskih športnih minutah ponudimo sprehod po zimskih prizoriščih. V Planici je pred skakalci še moštvena tekma svetovnega prvenstva v poletih, veleslalomistke se še drugič merijo v Franciji, biatlonci zaokrožujejo prvi konec tedna na Tirolskem.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

V dopoldnevu pospremimo tretji ženski veleslalom v novi sezoni. V boj za vrh se podaja tudi Meta Hrovat.

December je tisti mesec, ko kuhinja in pečica postaneta prostor sladkih cukrnij in drugih čarobnih vonjav, na primer vonja po potici, brez katere za marsikoga ni pravih praznikov. Praznično razpoloženje si bo marsikdo doma popestril s kakšnim malce močnejšim zvarkom. Kateri topli alkoholni napitki izpodrivajo tradicionalnega "kuhančka" in ali zmaguje kuhan džin ali punč?

10:30
Novice

Gozdarski inženir, ki je večino svoje kariere preživel v Triglavskem narodnem parku, štiri leta je bil tudi direktor parka, po prepričanju in delovanju predvsem naravovarstvenik, planinec, podpredsednik Planinske zveze, je postal na začetku leta 2018 direktor Kobariškega muzeja, enega najbolj obiskanih muzejev pri nas. Na prvi pogled velik odmik od vsega, kar je počel doslej, ampak v bistvu sploh ne – spet gre za varovanje in spet gre za dediščino. O prihodnosti Kobariškega muzeja, ki se v bistvu živi sam in je bil letos zaradi koronske krize prvič v 30-letni zgodovini 50 dni v kosu zaprt, pa o njegovi sestrski fundaciji Pot miru, bo tekla beseda. Seveda ne bo šlo brez Triglavskega narodnega parka, vizija, po kateri se edini slovenski narodni park še vedno ravna, je prav delo Martina Šolarja. S tem je povezana tudi njegova teza, da je varovanje narave in zavarovanih območij zrel dogovor družbe, ki ima svojo ceno. Kakšna je ta cena in zakaj varovanje narave pri nas nima ambasadorja v izvršni veji oblasti?

Martin Šolar pravi, da si baterije najbolj napolni v svojem gozdu, kjer gospodari s štirimi sinovi. Zelo blizu njihovih parcel gre tudi delček krožno daljinske poti Julijana Trail, ki je nova pohodniška uspešnica, ki ji je življenje vdihnil prav tokratni nedeljski gost.
Pa tudi o morebitni elektrifikaciji Kredarice bo rekel kakšno.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

12:30
Novice

Nedeljsko športno popoldne ponuja prerez aktualnih zimskih športnih dogodkov. Ponudimo nogometne zanimivosti in odzive po žrebu kvalifikacijskih skupin za nastop na svetovnem prvenstvu. Osrednje pozornosti pa bo deležna zasnežena Planica, kjer se končuje svetovno prvenstvo v smučarskih poletih.

13:30
Novice

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov