Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 17. dec. 2020

Val 202 • Čet, 17. dec.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

V zimski ediciji Poletja v dvoje pripovedujemo zgodbe posameznikov in parov. Izhodiščno vprašanje za vse se glasi: "Kaj se je pa tebi zgodilo oziroma kaj se je zate spremenilo v letu 2020?"

08:30
Novice

Kviz, v katerem morajo poslušalke in poslušalci ugotoviti, iz katerega filma je citat, in potem odgovoriti na nagradno vprašanje.

V dopoldanskih športnih minutah prepletemo odzive po izboru društva športnih novinarjev Slovenije, ki je izbral najboljše slovenske športnike v letu 2020. Ponudimo še zanimivosti po tekmi košarkarjev Olimpije v evropskem pokalu in rokometnem derbiju med Celjem in Trebnjim.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Leto 2020 je posebno v veliko pogledih. Izobraževalni proces za osnovnošolce, dijake, pa tudi študente že od oktobra izvajajo na daljavo, tudi preživljanje prostega časa mladih je prilagojeno epidemiološkim razmeram. Čeprav jih večina popoldneve preživlja doma, pa je vedno več dijakov in študentov strokovnih smeri, ki so priskočili na pomoč zdesetkanim kadrom v zdravstvenih ustanovah.
Zgodbo o tem, kako po pouku na daljavo priskočita na pomoč zdravstvenemu osebju v Domu starejših občanov na Sv. Jožefu v Celju, bosta predstavili Pia Pavletić in Jerneja Lednik, dijakinji 1. letnika poklicno-tehniškega izobraževanja srednje zdravstvene šole Celje.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Leta 2020 je veliko pozornosti na področju znanosti prestregel pohod koronavirusa, a v ozadju se pripravlja veliko hujša in bolj dolgoročna nevarnost – okoljska kriza. Zadnji meseci so nam izstavili nove okoljske opomine: od katastrofalnih požarov in velikih orkanov do tega, da se morska gladina pospešeno dviguje, ledeni pokrov nad Arktiko pa nezadržno krči. Sogovornika, klimatologinja dr. Lučka Kajfež Bogat in biokemik dr. Tom Turk, opozarjata, da ni več časa za sprenevedanje in da je treba ključne sistemske odločitve začeti sprejemati zdaj. Kmalu bodo namreč spremembe postale nepovratne. V oddaji bomo prelistali tudi odmevno knjigo Davida Attenborougha Življenje na našem planetu – z njo in istoimenskim dokumentarcem je jeseni glasno opozoril, da se je svet znašel v na moč nezavidljivi situaciji in da bomo morali po boju s koronsko krizo pokazati še več solidarnosti pri soočanju s težavami, ki pestijo okolje.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Univerzo v Ljubljani že od ustanovitve spremlja dilema: ali naj bodo fakultete del mestnega jedra ali del univerzitetnega naselja nekje na robu ali zunaj mestnega središča? Oba pristopa imata svoje prednosti in slabosti ter vplivata na razvoj mesta.

14:20
Obvestila

Popoldne bomo na Valu 202 pospremili biatlonsko preizkušnjo za svetovni pokal v Hochfilznu. Najboljši biatlonci z Jakovom Fakom na čelu se bodo pomerili v sprintu.

14:30
Novice

Izpostavljamo položaj brezdomcev med epidemijo. V reportaži gremo na Ptuj in v Maribor, kjer opozarjajo na socialne posledice ukrepov.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Maruša in Anže tudi letos pospravljata odbito leto in tudi tokrat končujeta s telefoni leta. Preizkušata modele, ki so navdušili, presenetili ali bodo vredni pozornosti tudi v prihodnje.

V popoldnevu na Valu 202 boste ujeli zanimivosti s tekme kroga v prvi slovenski nogometni ligi. Pomerila se bosta Maribor in Mura.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskem Navalu na šport bomo ponudili sveže odzive po tekmah v okviru svetovnega pokala v biatlonu in deskanju na snegu ter se preselili na osrednjo tekmo kroga v domačem nogometnem prvenstvu med Mariborom in Muro.

Vrnili se bomo za dvajset let v preteklost z Enyo in albumom A day without rain.

18:50
Večerni spored

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov