Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 21. jan. 2021

Val 202 • Čet, 21. jan.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Dina Kužnika sta tako ameriška kot slovenska širša javnost spoznali, potem ko je lani prek Instagrama v stik z njim stopil takratni dobitnik nagrade grammy za najboljši hip hop album Tyler, the Creator, s katerim sta posnela nekaj fotografij za slikovno opremo njegovega najnovejšega albuma z naslovom Igor. Dino sicer v objektiv lovi predvsem ikone ameriških sanj; materialne ostaline ideologije (potrošniške) svobode, kot so opuščene bencinske črpalke na samotnih dolgih cestah zahodne obale ZDA. Iz njegovih fotografij veje tudi zavedanje, da ima zgodba o ameriški zmagovalni miselnosti več plati - če imamo na eni strani razkošje in svobodo (za bogate), to v praksi pomeni bedo in ujetost v spone nižjih razredov družbe za druge.

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah ponudimo odzive po uvodni tekmi slovenske reprezentance v drugem delu svetovnega prvenstva v rokometu. Teniški igralci in igralke so v Avstraliji v pričakovanju treningov pred odprtim teniškim prvenstvom Avstralije. Zanimivosti o ukrepih v Avstraliji in prilagojen načrt priprav predstavimo v dopoldanskem Navalu na šport.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Slovenija se je konec lanskega leta pridružila globalni strategiji, ki jo je postavila Svetovna zdravstvena organizacija, s katero se je zavezala v prihodnjem desetletju doseči 90-odstotno precepljenost deklic do 15. leta starosti proti HPV, ki je trenutno okoli 60-odstotna. Dodaten korak v smer eliminacije RMV pri nas se letos dopolnjuje še z brezplačnim cepljenjem proti HPV za dečke, ki se bo začelo s šolskim letom 2021 / 2022. V tednu preprečevanja raka materničnega vratu bomo o HPV-ju govorili z dr. med., specialistko ginekologije in porodništva Veroniko Testen.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Če vas ob omembi kvantnih tehnologij malo zmrazi in če ne veste čisto dobro, kaj bi si predstavljali pod tem pojmom - niste sami. Kvantne tehnologije so večpomenski pojem in naše družbe se bodo zaradi njih spremenile na veliko različnih načinov. Prav zato moramo o njih začeti razmišljati že zdaj, ko so še v povojih. V tem začetnem obdobju moramo razmišljati tudi o tem, kako zagotoviti široko dostopnost kvantnih tehnologij, da ne bodo ostale le v domeni velikih, močnih in premožnih - njihov razvoj namreč zahteva veliko denarja. Vse te težave in izzivi pa v prvi vrsti zahtevajo razumevanje delovanja kvantnih tehnologij in njihovih potencialov. Zato se v tridelni seriji Frekvence X z domačimi in tujimi raziskovalci podajamo v vznemirljiv, tu in tam futurističen in celo na prvi pogled magičen svet kvantnih tehnologij!
Gosti prve oddaje: Dr. Rok Žitko (IJS), dr. Peter Jeglič (IJS), dr. Anton Ramšak (FMF), dr. Andrea Morello (Univerza Novega Južnega Walesa), Jaka Vodeb (IJS)

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Zgodbe umetnosti in ustvarjalcev.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Spletna enciklopedija znanja letos zaznamuje 20 let. Odbita do bita se zato sprašuje, kakšno vlogo ima Wikipedija danes, zakaj je preživela in kako se odziva na kritike. Z Marušo in Anžetom razpravljata člana slovenske wiki skupnosti Jernej Polajnar in Miran Hladnik.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah se posvetimo pripravam na tekmi smučarskih skakalk na Ljubnem, ki jih konec tedna čaka drugi tekmovalni vikend v svetovnem pokalu. Na svetovnem prvenstvu v rokometu, pa se konkurenca krči v drugem delu tekmovanja, ko bo ostala v igri za naslov le še tretjina udeležencev drugega dela.

Phil Collins s svojim prvencem Face Value iz leta 1980.

18:50
Večerni spored

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

V večeru na Valu 202 pospremimo košarkarsko tekmo Olimpije in Bodučnosti v jadrasnki košarkarski ligi. Po medsebojni tekmi v evropskem pokalu se bosta moštvi pomerili še za boljše izhodišče v regionalnem tekmovanju. Obe moštvi si želita na sklepni turnir četverice v lovu za Evroligaško vstopnico.

Nina Zagoričnik in Borja Močnik razvajata z glasbo in intervjujem, ki vam da misliti.

Borja Močnik bo predstavil novo plato bivšega profesionalnega skejterja in polprofesionalnega kitarista Tommyjem Guerrerom z naslovom Sunshine Radio. Napovedal bo novo ploščo newyorške retro soul zasedbe Menahan Street Band, predstavil drugi del kompilacije Spiritual Jazz 13 in napovedal še en nadvse interiganten dolgometražec, ki je plod sodelovanja ameriškega hiphop producenta Madliba in britanskega mojstra raznih poglavij raziskovalne elektronike Four Teta.

20:31
PROTI ETRU AVIZO

20:34
Napoved 1

20:44
Napoved 2

20:53
Napoved 3

20:59
Napoved 4

21:12
Napoved 5

21:27
Napoved 6

21:33
Napoved 7

21:37
Napoved 8

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov