Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 28. jan. 2021

Val 202 • Čet, 28. jan.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Lan se je že med študijem muzikologije v Ljubljani (ki ga ni nikoli dokončal) odpravil v London s kolegico pevko, s katero naj bi nekaj mesecev koncertirala na že dogovorjenih glasbenih dogodkih, nato pa je spoznal, da mu mesto daje še več priložnosti na področju filmske umetnosti, ki ga prav tako zanima že od otroštva. Tako se je kot statist ali pa v stranskih vlogah v zadnjih letih pojavil v več deset manjših, pa tudi svetovno znanih produkcijah. Poleg tovrstnih priložnostnih del vseskozi dela kot kuhar "tipično angleške" hrane v enem izmed gostinskih lokalov v Camden Townu; to mu omogoča uspešno spopadanje z vsakdanjimi stroški življenja v Londonu. Pravkar je pridobil magisterij iz scenografije oz. pisanja za film na Akademiji umetnosti Univerze Falmouth.

08:30
Novice

V dopoldanskem Navalu na šport ponudimo odzive po tekmi košarkarjev Olimpije v evropskem pokalu. Po tekmi s francoskim Bourg en Bressom je končana polovica drugega dela tekmovanja. Ponudimo tudi zanimivosti ob tekmah odbojkarske lige prvakinj, tudi s kamniškimi odbojkaricami na turnirju v Nantesu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Pogovor z mag. Andrejem Tomšičem, namestnikom informacijske pooblaščenke, ob evropskem dnevu varstva osebnih podatkov.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Človeštvo je začelo korakati v svet, ki ga bodo opisovale in spreminjale drugačne tehnologije. Te posegajo na področja, ki jih do zdaj nismo niti slutili. V drugem delu serije razmišljamo o kvantnih simulacijah, ki nam bodo omogočile izjemne nove možnosti pri razvoju materialov in zdravil, in o kvantnih merilnih napravah, ki ne bodo le precej manjše od klasičnih naprav, ampak tudi veliko natančnejše. Ob tem se bomo tudi teleportirali – z raziskovalci, ki so sodelovali pri prvi uspešni teleportaciji na Zemlji, se pogovarjamo o tem, ali bomo znali v prihodnosti teleportirati tudi ljudi. Čarovnija? Magičnost kvantnih tehnologij je le navidezna, so namreč že trdno zasidrane v naš resnični svet.
Gosti druge oddaje so: Dr. Philippe Bouyer (CNRS), dr. Rainer Kaltenbaek (FMF), dr. Samo Beguš (FE), Jaka Perovšek (Univerza v Bremnu) in dr. Anton Ramšak (FMF).

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Kaj je kiosk in zakaj je aktualen še danes?

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Ameriška pevka in pianistka Carole King sodi med najbolj cenjene avtorice zabavne glasbe zadnjih šestdeset let. V zakladnico popularne glasbe je sama ali v sodelovanju z drugimi prispevala kopico velikih uspešnic. V tem času mineva pol stoletja od izida njenega drugega in obenem najuspešnejšega albuma Tapestry. Za zdajle skladba So Far Away, več pa ob 18-ih.

16:30
Novice

Uporabniki aplikacije za komunikacijo WhatsApp se zaradi nerazumevanja novih pravil Facebooka, ki je lastnik WhatsAppa, množično selijo na druge, varnejše platforme. Prvič se je pokazalo, da je zaupanje v podjetje Facebook vprašljivo, med posledicami te pozornost vzbujajoče novice pa je tudi 40 milijonov novih uporabnikov Signala, ki velja za najvarnejšo komunikacijsko aplikacijo. Naš gost bo novinar Dnevnika, ki se ukvarja z informacijskimi tehnologijami, Aljaž Potočnik.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V Navalu na šport se posvetimo sklepnemu delu svetovnega prvenstva v rokometu. Znani so vsi polfinalisti. Kdo ostaja med kandidati za naslov prvaka na prvem velikem letošnjem tekmovanju v skupinskih športih, izveste v popoldanskih športnih minutah.

Ameriška pevka in pianistka Carole King velja za eno najuspešnejših avtoric druge polovice 20. stoletja. V tem času je minilo petdeset let od izida prelomnega albuma Tapestry.

Gost Nine Zagoričnik po 21.00 bo Jan Belcl, scenarist in režiser filma All my friends are dead. Za ogrevanje in širjenje glasbenih obzorij bo pred pogovorom poskrbel Borja Močnik.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

Gost bo Jan Belcl, scenarist in režiser filma All my friends are dead.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov