Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 29. jan. 2021

Val 202 • Pet, 29. jan.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Razlagalni, normativni in večjezični slovar sodobnega slovenskega farmacevtskega izrazja, ki so ga izdali lani. Med terminološkimi slovarji ga najdete na spletni strani Fran.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o vinu.

V dopoldanskem Navalu na šport ponudimo zanimivosti pred polfinalnimi dvoboji svetovnega prvenstva v rokometu, zaokrožimo drugo sezono kamniških odbojkaric v elitni ligi prvakinj in se posvetimo kvalifikacijskim tekmam za evropsko prvenstvo v dvoranskem nogometu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Dr. Mojca Matičič, infektologinja in vodja klicnega centra za informacije o koronavirusu, o vsem, kar je že znano o novem angleškem sevu koronavirusa, in drugih aktualnih vprašanjih.

Kdo bo postal prvo ime meseca v letu 2021: Matjaž Ugovšek, predsednik društva Duh časa, kjer so otrokom iz socialno šibkih družin razdelili tisoč računalnikov, Nuša Stanić, ki je po rušilnem potresu na Hrvaškem zbrala 27 ton hrane za domače živali, Ema Kozin, boksarka, ki so jo pri Mednarodni boksarski zvezi WBF razglasili za najboljšo boksarko v letu 2020, ali Darinka Martinčič Zalokar, ravnateljica Srednje šole tehniških strok Šiška, kjer so tudi med korono dijake spodbujali k podjetniškemu razmišljanju?

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se premikamo na Bližnji vzhod, kjer novega ameriškega predsednika Joeja Bidna čaka eden največjih zunanjepolitičnih izzivov – urediti odnose med Združenimi državami in Iranom. Pred letom dni sta bili državi na robu vojne, zdaj voditelji na obeh straneh govorijo bolj spravljivo. Z našo dopisnico Karmen Švegl razmišljamo, ali je še moč oživiti iranski jedrski sporazum, kako se na Bližnjem vzhodu odzivajo na prve poteze novega ameriškega predsednika in kakšne so posledice arabske pomladi, ki se je začela pred desetimi leti.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Dvojna doza glasbe na daljavo z izvirnim rock'n'roll, bombabilly pobesnelim vlakom EightBomb in Okustičnimi, bandom, ki pop, rock, country, soul in punk igra funky. V živo, naravnost v zavetje doma. To pa še ni vse. Vmes, zares, pridejo tudi Kuzle. Povedat, kar nam gre.

16:39
Imported Break 16:39:00

17:30
Novice

17:35
Obvestila

V popoldanskem Navalu na šport ujamete odzive po vrnitvi slovenske tekaške reprezentance s tekme svetovnega pokala. Ponudimo tudi izid kvalifikacijske tekme z Latvijo dvoranskih nogometašev za nastop na evropskem prvenstvu.

18:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

V popoldnevu na Valu 202 ponudimo razplet kvalifikacijske tekme za nastop na evropskem prvenstvu v dvoranskem nogometu. Slovenija gostuje v Latviji.

Ožigosano, Galerija, RH 202. Tri glasbene oddaje za konec delovnega tedna. Glasba s senčne strani popa, hiphop, elektronika, pa vse vmes in onkraj žanrskih kalupov. Žiga Klančar, Matjaž Ambrožič in Tim Urbanya bodo z vami v tem vrstnem redu.

19:00
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 19.00

19:30
Popevka tedna

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Pred desetletjem je londonski proukcijski dvojec Bicep veljal za za umetelni tech-house pogono. Njun prvi album je do zajetne mere zvenel skoraj industrijsko. Isles je do sedaj najbolj ambiciozen album elektornikov Bicep, primerljiv zelo s tistim, kar je pred leti začel house prvak Julio Bashmore. Med galerijsko zapovedano krepko kvoto krasnih, cvetočih bicepnih house instumentalov, ponekod so v te z občutkom vtakne tudi zanimive vokalne sekvence, bo za hiphop kontrapunk najbolj prav prišla ponovitev simbolnega dvoboja med Lil Durkom in njegovo trapersko senco. Durk je raper, ki ta čas svoj artizem monetizirata najbolj aktivno. Klasika večera pa bo hkrati najbolj izpostavljena premiera večera. Mirkov in Ženin hit Konc, obljubim, se ne bo zavrteli na koncu', pač pa, nalašč, na simetrični sredini. To bo takoj za globalno hiphop ultra lahkotno sestavljanko, kakor lahko imenujemo vpadljiv svež komad Sunshine, ki jo je ob svojem velikem povratku razvil Fat Joe s prijatelji.

Zadnja informativna oddaja Zrcalo dneva prinaša strnjen pregled najaktualnejšega dnevnega dogajanja. Zaokrožimo ga vsak dan ob 22.00 na Radiu Slovenija.

Petkov večer bodo tudi tokrat zaznamovali skrbno izbrani elektronski ritmi. Med drugimi bomo slišali produkt sodelovanja Dennisa Ferrerja in Disciples, košček novega albuma severnoirskega tandema Bicep, prihaja tudi nekaj tekočega drum and basa, ki ga prinašajo Sub Focus, Wilkinson in High Contrast, na domačem pa se bodo ta konec tedna predstavili Christian Kroupa, Angel Anx, Chibba in Embalage.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov