Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Val 202 • petek, 5. mar. 2021

Val 202 • pet, 5. mar.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:44
POVEJ

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

V Oberstdorfu gre h koncu za Slovenijo najuspešnejše svetovno prvenstvo. Slovenski nordijski smučarji blestijo na Bavarskem in imajo priložnost še za nekaj podvigov. Zanimivosti v jutranjo športno zgodbo preplete Boštjan Reberšak

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Atleti in atletinje se merijo na evropskem dvoranskem prvenstvu na Poljskem, skakalce čaka popoldne posamična tekma na veliki skakalnici na svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu, celjski rokometaši pa so zaokrožili nastope v skupinskem delu lige prvakov. Preplet odzivov in napovedi športnih vrhuncev dneva ujamete v Navalu na šport.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Z dr. Mojco Matičič, infektologinjo in vodjo klicnega centra za informacije o koronavirusu, o najnovejših vprašanjih, povezanih z epidemijo covida-19.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se obračamo proti evropski politični in cepilni centrali – Bruslju. Države članice EU so se odločile za skupni nakup cepiv proti covidu-19, a zdaj jih vse več glasno kritizira skupni projekt nabave cepiv, saj naj distribucija ne bi potekala dovolj hitro in učinkovito. Z našo bruseljsko dopisnico Mojco Širok razmišljamo, na katerih točkah se cepljenje zatika, kakšno obliko naj bi dobili napovedani cepilni potni listi in kakšna bodo nova razmerja moči na evropski politični desnici po (prisilnem) izstopu madžarskega Fidesza iz parlamentarne skupine evropskih konservativcev. Razmislimo pa tudi o sedanji podobi Slovenije v Bruslju pred bližajočim se predsedovanjem EU.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Jakoba J. Kendo številni poznajo kot prvega Slovenca, ki je prehodil 3.500 kilometrov dolgo Apalaško pot in o tem napisal večkrat nagrajeni roman. Njegovo drugo delo pa je nastalo po prehojeni celotni 1.200 kilometrov dolgi slovenski Transverzali. In pri pisanju obeh je doktorja fantazijske književnosti spremljalo delo avtorja, ki ga priporoča v branje.

14:02
POVEJ

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Miha Lampreht.

Smučarski skakalci se bodo pomerili na veliki skakalnici v Oberstdorfu, kjer slovenski tekmovalci dosegajo kolajne po tekočem traku. Med kandidati za vrh bo tudi bronasti s srednje skakalnice Anže Lanišek, ob njem pa bodo v slovenski reprezentanci nastopili še Bor Pavlovčič ter Cene in Peter Prevc. Tekmo pospremimo v popoldnevu na Valu 202.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

19:30
Popevka tedna

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost pred kratkim predstavljenim glasbenim delom.

Ta petek zvečer bomo v RH 202 predstavili 5 domačih elektronskih zvarkov, ki so jih ustvarili Stanny Abram, Lim Nylon, AK, Redhedii, Victor Marra in El Timo, na tujem bomo med drugimi slišali tudi košček kompilacije, ki jo je ob 20. obletnici delovanja izdala priznana založniška hiša Cocoon, v zadnjem delu oddaje pa se bo s 30-minutnim miksom predstavil slovenski producent elektronske glasbe in didžej Porth Nole.

2:12
Šivic izpostavil odličnega gostujočega vratarja
10:28
Dr. Bojan Musil: Najprej so se oglasili dijaki, zdaj nase opozarjajo še študenti
9:58
Hemofilija od človeka terja zrelost v zdravljenju in obnašanju
12:16
Avtomobili so sposobni razumeti že marsikaj
7:49
Judo, športno plezanje in rokomet
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov