Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 10. mar. 2021

Val 202 • Sre, 10. mar.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

06:40
Športna zgodba

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Nova sezona jutranjih koncertov - zgodaj in v živo. Odpirajo jo domači indie rokerji Koala Voice, ki se pripravljajo na izid nove, četrte plošče.

08:30
Novice

Premierno predvajanje novih domačih skladb.

Košarkarji Olimpije so v Podgorici odigrali odločilno tekmo za uvrstitev v četrtfinale evropskega pokala, rokometaši so v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v Celju gostili Poljake. Reprezentanca v dvoranskem nogometu pa lovi nastop na evropskem prvenstvu. Preplet ponudimo v dopoldnevu na Valu 202.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Letošnja 60. izvedba pokala Vitranc, ki bo ta konec tedna v Kransjki Gori, je priložnost, da se sprehodimo skozi šest desetletij alpskih tekmovanj pri nas. Pokal Vitranc je zgodba o kolektivnem uspehu, ki so ga še kako zaznamovali tudi številni posamezniki. Aleš Smrekar je v zadnjem mesecu obiskal številne »vitranške legende« in nastal je podkast v dveh delih, v katerem bomo slišali dolgoletnega vodjo tekmovanja Janeza Šmitka, merilca časov od prvega pokala naprej Mata Podrekarja, dobitnika prvih jugoslovanskih točk svetovnega pokala Blaža Jakopiča, pa nepogrešljivega Toneta Vogrinca in tudi vse še živeče Slovence, ki so v Kranjski Gori stali na stopničkah - tudi Bojana Križaja in Jureta Koširja. Del podkasta bomo slišali ob 10.45.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Spinalna mišična atrofija je bolezen, ki jo prepogosto prepozno diagnosticirajo, kar obolelega obsodi na invalidnost. Spinalno mišično atrofijo bi zato morali odkrivati že pri novorojenčkih, da bi v najzgodnejšem obdobju prejeli zdravilo, ki bi onemogočilo napredovanje bolezni. Nedavno je presejalni test za novorojenčke za spinalno mišično atrofijo prejel zeleno luč, a je treba do uresničitve projekta narediti še veliko – med drugim je treba vzpostaviti ustrezen laboratorij. Želja vseh je, da se to zgodi čim prej, saj se lahko otrok s to boleznijo rodi kadar koli, v tem hipu pa bo njegova usoda prav takšna, kot je usoda teh do zdaj.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Skladatelj filmske in gledališke glasbe, pianist in harmonikar Drago Ivanuša že desetletje živi z neozdravljivo boleznijo. Je glas bolnikov, katerih preživetje je odvisno od zdravljenja z napravo CAR-T in pobudnik zbiranja sredstev zanjo.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Hokejisti Olimpije bodo v prihodnji sezoni znova igrali v razširjeni avstrijski hokejski ligi. Kako bo to vplivalo na razmerja v slovenskem hokeju, kjer svojo pot iščejo tudi na Jesenicah, raziščemo po derbiju alpske lige in dodamo sveže novice z domačih nogometnih igrišč.

Kalibracija Kings of Leon je bila dokončna že pred desetletjem. Kvartet iz Nashvilla je z značilnim južnjaškim polnim kitarskim zvokom in melanholično lirično držo odigral izjemno pomembno vlogo pri zadnji reformaciji roka. Toda prevlada novih psihedelikov je vizijo bratskega četverca obtežila z grobostjo in pretirano moškostjo. Povedano drugače, trendovski tokovi zasedbi KOL niso naredili usluge. Prevzgojeni v stadionske mastadonte zdaj člani zasedbe Kings Of Leon zvenijo kot hibrid med War On Drugs, Death Cab For Cutie in Tame Impala. Na srečo njihov osmi album vsaj nekajkrat zapoje zelo podobno kot The National. V vsem omenjenem se skriva nemalo protislovij. In da je nastali položaj za še vedno krepko sledeno frakcijo družine Followill še bolj zahteven, je poskrbel virus. Ta je udaril takoj po koncu produkcije dela When You See Yourself. Zato pričakovano največji oder, ki naj bi ga zasedli Kings Of Leon, sploh ni bil nikoli postavljen. A bistvo tega albuma je nekje povsem drugje. Kajti. Naj bo z njegovim umeščanjem, zlaganjem ali 'tunkanjem' še tak križ, večina svežih songov je čudovitih. Komu je še mar za kontekste, sploh v tem krasnem blaznem novem svetu.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Svetovno prvenstvo v vnordijskem smučanju je v Oberstdorfu postreglo s kar šestimi slovenskimi kolajnami. Prvenstvo v Nemčiji je bilo zadnje pred Planico 2023. Organizatorji so že prevzeli zastavo svetovnih prvenstev, kako uspešni bodo slovenski športniki čez dve leti pa je odvisno tudi od načrtovanja dela v posameznih reprezentancah. Po koncu prvenstva na Bavarskem o izzivih prihodnosti govorimo s koordinatorjema slovenskih nordijskih reprezentanc in vodjo organizacijskega komiteja Planica 2023.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov