Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 23. mar. 2021

Val 202 • Tor, 23. mar.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Policija se je prejšnji teden pobahala z nakupom novih silhuet policistk in policistov, ki v rokah držijo v nas uperjene naprave za preverjane hitrosti. Sporočilo je jasno in nedvoumno: ves čas vas opazujemo, zato se vedite v skladu s pravili, sicer vas bomo dobili in kaznovali. Vse lepo in prav, saj koncept očitno deluje. Se pa lahko brez slabe vesti vprašamo kar nekaj zagatnih vprašanj. Kako policija razume svoje poslanstvo? Kako mi razumemo njeno poslanstvo? Ali njen obstoj res temelji na strahu pred tem, da nas bodo dobili in kaznovali? Smo državljanke in državljani na drugi strani silhuete res nepoboljšljivi kršitelji vsega mogočega, ki jim zaleže samo grožnja z denarjem ali arestom? In ne nazadnje: zakaj, cenjene in cenjeni, sploh spoštujete zakone, pravila in omejitve? Policija s svojimi silhuetami namiguje, da le zato, da vas ne dobijo.

08:30
Novice

Mihi brska po poljanah slovenske spletne inteligence in prebira modrosti anonimnežev. Tokrat čaka odgovore na vprašanje, ali je pasji drekec lahko povod za totalno vojno. Pasjeljubci in tisti, ki jim stojijo nasproti, se bodo sprli do kanibalizma in čez.

V dopoldanskih športnih minutah se preselimo na obalo, kjer sta novo jadrnico za olimpijski nastop predstavili najboljši slovenski jadralki. V Tivoliju smo sinoči dobili še zadnjega finalista domačega odbojkarskega prvenstva, odzive prepletemo s pričakovanjem začetka evropskega prvenstva nogometšaev do 21 let in začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Spletna platforma MojMojster/DaiBau združuje več kot 65 tisoč gradbenih podjetij in strokovnjakov v sedmih državah. Podjetje, ustanovljeno leta 2013, danes zaposluje že 52 ljudi, njegov potencial pa je pred kratkim prepoznal tudi Sklad South Central Ventures, ki mu je v sodelovanju s podjetjem Henkel namenil sedemmestno investicijo. O tem, kako je podjetje postalo pomemben igralec na področju gradbeništva, kaj investicija pomeni za celoten start up ekosistem in kakšni so načrti za prihodnost, bo govoril Martin Pelcl, eden izmed dveh soustanoviteljev podjetja.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Koliko je konstruktivna kritika sploh še vrednota v slovenskem političnem prostoru in kako se politično ozračje preslikava v družbi? Kdaj kritika preide v kritizerstvo? Si sploh še želimo, da mladi kritično razmišljajo? Odgovore bosta v Vročem mikrofonu poskušala najti politični analitik in zgodovinar Luka Lisjak Gabrijelčič ter filozof in zgodovinar Jernej Šček.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Projekt Jesenice, ki je na ogled v ljubljanski galeriji Fotografija, združuje umetniške prakse Romana Uranjka, Tihomirja Pinterja in Tadeja Vaukmana.
Privlačna sila pa je naslov samostojne razstave avtorice Maruše Meglič, ki ima obliko projekcije v javnem prostoru, na pročelju knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Dolina pod Poncami je pričakala karavano svetovnega pokala v smučarskih skokih. Kako je Planica pripravljena na zadnje dejanje svetovnih pokalov v zimskih športih, izveste v popoldanskih športnih minutah, ki jim dodamo še zanimivosti s priprav slovenskih nogometnih reprezentanc. Člani se pripravljajo na začetek kvalifikacij za svetovno prrvenstvo, igralci do 21 let pa na domače evropsko prvenstvo.

V oddaji Mini koncert bomo predvajali nekaj sveže posnetih skladb skupine Smith & Burrows. Posnete in obdelane so bile v studiu Gravel Hill, še prej pa so bile izdane na nedavnem albumu zasedbe, v kateri ustvarjata Tom Smith iz zasedbe Editors in Andy Burrows, nekdanji član skupine Razorlight.

Že dobra tri desetletja traja samostojna pot samosvojega kavboja Milana Pečovnika Pidžija. Shranil jo je na plošči Helidonove uspešnice. Pidži bo predstavil tudi nekaj nove glasbe, ki je nastala v zadnjem času, in se ozrl na prehojeno pot. Ob 20.00 v oddaji Na sceni. Uro pozneje pa vas k debati v Toplovodu povabi Miha Šalehar.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Milan Pečovnik Pidži je po duši Korošec, Štajerec, Slovenec in človek, ki ima rad kantri. Sodeloval je že pri prvem tovrstnem slovenskem bendu, D'Drava country dečki, s katerim je leta 1981 prvič opozoril na značilnosti različnih instrumentov in bogato barvitost tovrstne glasbe. Pomagal je tudi v osemdesetih letih znani in uspešni skupini Pohorje Express, ki je igrala kantri. Že dobra tri desetletja pa traja samostojna pot tega samosvojega kavboja, ki jo je shranil na plošči Helidonove uspešnice. Pidži bo predstavil tudi nekaj nove glasbe, ki je nastala v zadnjem času, in se ozrl na prehojeno pot.

Mihi vas izziva ob torkih zvečer, pokličite 01 475 2 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov