Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 6. apr. 2021

Val 202 • Tor, 6. apr.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Leto dni že pametujemo in modrujemo, pa se nič kaj dosti ne zgodi. Zapiramo, odpiramo, se zmerjamo, prelagamo odgovornost in tonemo. Več kot očitno je, da prave ideje nimajo. Mogoče pa jo imamo mi! Zato vas Nebuloze prisrčno prosijo, da jim pomagate iz zagate. Čeprav vas nikoli ne bo nihče nič vprašal, se vsaj urimo v tej igri. Če bi vas predsednik vlade prosil za en sam nasvet, kako rešiti godljo, iz katere ni videti izhoda, kaj bi mu rekli? Prvo pravilo: veljajo samo vsebinske ideje. Drugo pravilo: nasvet "naj odstopi" ne velja.

08:30
Novice

Mihi brska po poljanah slovenske spletne inteligence in prebira modrosti anonimnežev.

Prvi medsebojni obračun najboljših kolesarjev svetovne lestvice, Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, je minil v znamenju vožnje na čas. V dopoldanskem Navalu na športponudimo odzive in se posvetimo nadaljevanju nogometne lige prvakov.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Zamisel za novo podjetniško rešitev lahko dobimo kjer koli. To dokazuje tudi mlada podjetniška ekipa iz Tolmina, ki je zamisel o prvem slovenskem hard seltzerju dobila med delom na festivalu, ko so eno izmed članic ekipe tuji obiskovalci spraševali, ali lahko naročijo White Claw. O tem, kaj so hard seltzerji, zakaj so se jim zdeli primerni za slovenski trg, ki je do novih izdelkov velikokrat zadržan, in kako so se pri predstavljanju nove pijače spopadli z izzivom odpadlih festivalov in zaprtih barov, se bomo pogovarjali z Romino Gerbec in Gašperjem Sovdatom, članoma podjetniške ekipe, ki je razvila prvi slovenski hard seltzer. Poimenovali so ga Nord.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Najpomembnejše teme tedna podrobneje analiziramo in preverjamo stališča strokovnjakov ter predstavnikov pristojnih organov. Kako njihove odločitve občutite na svoji koži?

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Ob letošnjem Mednarodnem dnevu knjig za otroke ima med novimi knjigami, ki jih je izdala založba Mladinska knjiga, prav posebno mesto slikanica o življenju velikega danskega pravljičarja z naslovom ''Pravljično potovanje Hansa Christiana Andersena''. Na povabilo švicarske založbe jo je ilustrirala slovenska ilustratorka Maja Kastelic. ''Sam, sama'' in ''Bilo je nekoč na deželi'' sta deli pisateljice za otroke in mladino Cvetke Sokolov za otroke, ki želijo kaj narediti sami, ter s primerjavami med življenjem nekoč in zdaj. Amor in strašne stvari pa je sedma knjiga priljubljene serije Trio Golaznikus Andreja E. Skubica. V zabavne dogodivščine treh prijateljev se vplete Amor ...

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Na kolesarski dirki po Baskiji uvodnemu proglogu sledi prva etapa. Tako kot vse v okolici Bilbaa je razgibana s kratkimi in strmimi vzponi. Dvoboj najboljših kolesarjev sveta Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja spremljamo na Valu 202.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah se posvetimo večernim tekmam v nogometni ligi prvakov, ob zaključku etape na kolesarski dirki po Baskiji pogledamo še v slovensko veslaško reprezentanco, ki se pripravlja na olimpijske kvalifikacije.

V oddaji Mini koncert bomo predvajali del koncertnega albuma angleške zasedbe Portishead.

Jernej Vene ob torkih predstavlja sveže albume slovenkih izvajalcev, tudi danes ob 20.00 v oddaji Na sceni. Uro kasneje pa vas v Toplovodu pričakuje Miha Šalehar.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

KLT by Whiteman feat. GF je zasavska, pretežno družinska skupina. Njen iskreni in angažirani izraz kritizira pohlep, laž in egoizem ter si prizadeva za enakopravnost in pravičnost. Želi si tudi sobivanja vseh živih bitij po načelu medsebojnega spoštovanja, povezovanja in sodelovanja brez predsodkov. Drugi album se imenuje Maj je raj, predstavila ga bo članica skupine Klara Gajšek.

Mihi vas izziva ob torkih zvečer, pokličite 01 475 2 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov