Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 9. apr. 2021

Val 202 • Pet, 9. apr.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

06:40
Jutranja športna zgodba

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

Celjski rokometaši so v Parizu končali letošnje nastope v ligi prvakov. Po tekmi s Parizom Saint-Germainom v dopoldansknem Navalu na šport bomo ponudili odzive in pogled na letošjo sezono. Ujeli boste tudi izjave po prvih polfinalnih tekmah alpske hokejske lige in zanimivosti s kolesarske dirke po Baskiji.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V novi seriji oddaj o rekreaciji se bomo posvetili vadbi v družinskem krogu. Kaj torej lahko počnemo skupaj in hkrati ohranjamo svojo splošno kondicijo? Ker je vadba na prostem dovoljena in jo stroka tudi priporoča, bo v naslednjih štirih oddajah vse skupaj v glavnem izvedeno na prostem. Z vami bosta Nina Smole in Jure Jeromen, ki se bosta v oddajah razgibala z vadbami, na katere smo morda že pozabili. Zanje ne potrebujemo ne dragih pripomočkov niti veliko dodatnega časa.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se obračamo proti zahodu, kjer je marsikaj novega. V Združenih državah se je začelo sojenje, ki bo zaznamovalo ameriško družbo, ne glede na to, kakšen bo razplet. Na zatožni klopi je nekdanji policist Derek Chauvin, ki je obtožen umora Georgea Floyda - po tem dogodku je ZDA zajel val protestov proti rasni neenakosti. Z našim Washingtonskim dopisnikom Andrejem Stoparjem razmišljamo o pomenu sojenja, o novem, kar 2000 milijard dolarjev vrednem načrtu predsednika Bidna za obnovo infrastrukture ter o novi humanitarni krizi na ameriški južni meji. Pozanimamo pa se tudi, kako v Združenih državah v praksi deluje kampanja cepljenja.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Če ste, kot pravimo, na Facebooku, pa ne spremljate akademskega slikarja in grafika Črtomirja Freliha, naj bo to naše priporočilo. Njegove lisice, ki ga kot motiv spremljajo že dlje časa, nam včasih nastavijo ogledalo, predvsem pa zabavajo, včasih tudi zelo po bohinjsko in zelo domiselno. Kaj pa nam v branje priporoča njihov avtor?

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Na severovzhodu Španije se stopnjuje kolesarska vročica ob koncu dirke po Baskiji. Najboljša kolesarja svetovne lestvice Primož Roglič in Tadej Pogačar sta tudi korak pred vsemi in v slovenskem boju določata zmagovalca enotedenske dirke.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna. Tokrat bo to storila Nataša Štefe.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Teniške igralke nadaljujejo igro na turnirju svetovne serije, Kaja Juvan pa se po odličnem začetku sezone in preboleli koronavirusni bolezni pripravlja na nadaljevanje. Teniško zgodbo o karanteni v Mehiki bomo prepletli s svežimi novicami s kolesarske dirke po Baskiji.

Novosti s senčne strani popularne glasbe ob 20.00 z Žigo Klančarjem, uro pozneje Matjaž Ambrožič z Galerijo, ob 22.00 pa še Tim Urbanya z novostmi iz sveta elektronske glasbe v RH 202. Za ogrevanje po 19.00 novi Popevki tedna in Notice z Nejo Jerant.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:30
Popevka tedna

Po uspešnem prvem singlu "Musicman", ki je bil plod prvega sodelovanja med RootsInSession in Tadimanom, RootsInSession nadaljuje svoje poslanstvo z izidom prvega riddim albuma v Sloveniji, ki bo v celoti izšel letos poleti. Za drugi singel so v studio povabili še enega veterana, frontmana punk-rock-ska-metal-reggae zasedbe Elvis Jackson. Tako z Budo kot s Pierom se je v Noticah pogovarjala Neja Jerant.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Velemestne impresije na melodično-raperski način. 19-letni Lil Tjay je z drugim albumom dosegel zadosten artistični pomik, ki ga ohranja v elitnem razredu novega visoko komercialnega hiphopa. Je Destined 2 Win klasičen? Bronx je edini klasičen. Ironično je, da je Lil Tjay ploščo posnel v Los Angelesu in na Jamajki. Legendarna housovska naveza Little Louie Vega (iz Bronxa) in Kenny Dope Gonzalez (iz Brooklyna) ali Masters At Work se po dvajsetih letih vrača z novim singlom Mattel. Central Cee iz Londona ne bo manjkal. Slučajno bo zraven tudi Vic Mensa. Z vrha ameriške albumske lestvice bo pomahal Rod Wave. Precej resno.

Ta konec tedna bomo v RH 202 predstavljali samo sveže elektronske zvarke domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev, med drugimi prihajajo tudi nov singel kanadskega superzvezdnika Deadmau5a, pravkar izdano skladbo bratov Dunmore ter nov izdelek vodilnega hrvaškega proizvajalca plesne elektronike Matrode, na domačem bosta tokrat kraljevala Aney F. in Mike Prob, v podaljšku pa se bo polurnim miksom predstavil slovenski producent, DJ, organizator dogodkov Magnetic Shift ter soustanovitelj založbe 2/57 Recordings, The Omen.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov