Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 14. apr. 2021

Val 202 • Sre, 14. apr.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Glasbena zgodba.

08:01
Sunny ID 2

08:30
Novice

KingFoo, Katja Šulc, Hubert Hrbet.

Hokejisti se merijo v polfinalu alpske hokejske lige. V dopoldanskih športnih minutah izveste, ali so Jeseničani ohranili prednost domačega igrišča in ali je Olimpija že v finalu. Ponudimo še zanimivosti po povratnih tekmah četrtfinala nogometne lige prvakov.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V Sloveniji smo pred nekaj tedni po večkratnih preložitvah le dočakali odprtje trgovine največjega svetovnega proizvajalca pohištva. In tako bo šlo v pozabo še eno nakupovalno romanje v tujino, ko smo v Italiji, Avstriji ali zadnja leta v Zagrebu avtomobile napolnili z lepo zasnovanim, a poceni pohištvom in kuhinjskimi pripomočki, želodce pa s poceni, a okusnimi švedskimi mesnimi kroglicami z brusnično omako. In ker to zadnje doživetje in priložnost, da se srečamo s švedsko kulinariko, v Ljubljani zaradi epidemije še nista mogoča, vam bo danes Miha Švalj s sogovorniki v Mimo grede po svetu pripravil "šotbularje", švedske mesne kroglice, še eno jed, za katero menimo, da je osvojila svet.

11:24
Cederama zjutraj - IU

11:30
Novice

11:38
Obvestila

11:59
Zivot brzo prolazi

Študentje so začeli opozarjati, da se je nanje med epidemijo popolnoma pozabilo. Še posebej izločene so se počutili stanovalci študentskih domov v Ljubljani, ki so razpeti med svojimi zahtevami in upravo, ki je začela vpeljevati spremembe domskega reda. Kaj od uprave zahtevajo študentje in kako na to odgovarja uprava Študentskih domov v Ljubljani?

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Bas in glas sta Jaša Hedžet in Nejc Sajovic, ki z večjimi premori delujeta od leta 2008. Pred sedmimi leti sta izdala album Časovni (u)stroj, zdaj pa predstavljata novo skladbo z naslovom Črta.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Kot pediatrinja in psihiatrinja je svoje poklicno življenje posvetila skrbi za duševno zdravje otrok, v balkanskih vojnah psihičnemu okrevanju otrok beguncev, od upokojitve vodi programe psihosocialne pomoči na kriznih, vojnih območjih.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Popoldanske športne minute bodo rokometno obarvane. Ponudimo zanimivosti ob zboru ženske rokometne reprezentance z novim selektorjem in se preselimo na dvoboj vodilnih v domačem rokometnem prvenstvu.

Težje je solistki. Šele pri 27-ih se IU predstavlja širše. Lepotica iz okolice Seula je že desetletje eno od najbolj proslavljenih glasbenih imen v Koreji. Vseeno pa je dober glas o njenem glasu med naše doline zašel šele po tem, ko so K-pop na zahodu izdatno sporomovirale predvsem prefabricirane pevske zasedbe z več članstva (BTS, BlackPink, SuperM, Miss A, EXO, Girls Generation, Super Junior, BigBang, NTC, Seventeen, T-ara, Monsta X, Wonder Girls itd.) Pevkin peti album Lilac je v polovični meri prikupen mladostniški, hkrati pa zvedav in energičen zahodnjaški disco-pop, pol IU-jinega svežega pušeljca songov pa je bolj konvencionalen nabor še vedno prijetnih polposkočnic - v nasprotju s pričakovanih grozdom tipičnih ponižnih, solzavih, krhkih, mehkih balad, ki so na zahodu že iz mode, medtem ko za senzibilne vzhodnjake še vedno pomenijo vrhunec dopadljivosti in obenem popevkarsko izraznost - s katero je najlažje oceniti ekspresivnost in karizmo posameznega izvajalca. IU se je torej skladb, ki sodijo v zadnjo opisano skupino, in so zapolnjevala vse dosedanje njene albume, preprosto izognila. Lilac je torej nekaj kot "na vzhodu precej novega".

V športno pogovorni oddaji V sredo bo Igor Tominec gostil direktorja dirke po Sloveniji Bogdana Finka in Andreja Hauptmana, slovenskega selektorja in športnega direktorja ekipe Tadeja Pogačarja. Govorili bodo o pravkar končani dirki po Baskiji, taktiki v kolesarstvu in vlogi pomočnikov, ki jo občasno za zadovoljstvo v ekipi prevzamejo tudi najboljši posamezniki. Ne zamudite ob 21.00.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V domačem rokometnem prvenstvu je na vrsti ena odločilnih tekem za naslov državnega prvaka v Celju med vodilnima kluboma na prvenstveni lestvici. Zaključek tekme pospremimo v večeru na Valu 202.

20:30
Spot 20.30

Kolesarska pomlad v vseh pogledih ponuja slovensko navdušenje ob izjemnih predstavah Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja. V športno pogovorni oddaji V sredo Igor Tominec gosti direktorja dirke po Sloveniji Bogdana Finka in slovenskega selektorja in športnega direktorja ekipe Tadeja Pogačarja Andreja Hauptmana. Govorili bodo o pravkar končani dirki po Baskiji, taktiki v kolesarstvu in vlogi pomočnikov, ki jo občasno za zadovoljstvo v ekipi prevzamejo tudi najboljši posamezniki.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov