Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 21. apr. 2021

Val 202 • Sre, 21. apr.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Amaya je Maja Keuc. Kjer koli postavi mikrofon, tam je njen dom. Geolokacija je postranska stvar, ker ko poje soul in r'n'b, poje! V živo z zasedbo SoulCrew.

08:30
Novice

08:45
Glasbeno jutro

Odbojkarji so odigrali tretjo tekmo finala državnega prvenstva, v dopoldanskih športnih minutah ponudimo odzive in se posvetimo kolesarskim klasikam v Belgiji. Izveste tudi, kako se je končala prva tekma finala alpske hokejske lige.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Prihajajo tisti dnevi v letu, ko smo se v preteklih letih Slovenci množično selili iz notranjosti Slovenije proti obmorskim destinacijam. In ob morju ne gre drugače, kot da pot v ponve in lonce poleg divjih sardelic in gojenih orad najdejo tudi školjke in škampi. In zadnje praviloma v tem koncu sveta oženimo z buzaro. Zato vam bomo buzaro, pravzaprav kar dve, eno ‘na belo’ in eno ‘na rdeče’, pripravili v tokratni izvedbi oddaje Mimo grede po svetu!

11:30
Novice

11:38
Obvestila

5500 ton slovenskega krompirja ostaja v skladiščih pridelovalcev, na trgovinskih policah pa ponujajo egiptovski krompir. Vinarjem v kleteh ostaja vino, cene govejega mesa so sdosegle dno. Neurejene razmere v živilski verigi in nizke odkupne cene hrane niso novost, jih je pa epidemija z ustavitvijo turistične in gostinske dejavnosti ter zaprtjem javnih zavodov samo še bolj razgalila. V Vročem mikrofonu več o težavah slovenskih pridelovalcev hrane, ki vplivajo tudi na nas, potrošnike.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

V ponedeljek smo na Valu 202 premierno zavrteli novo skladbo novomeške zasedbe Mrfy. Lani so v sodelovanju z Matter izdali skladbo Zonzei, pred in po tem pa je sledila pavza. Več o ozadju njihove nove glasbene in vizualne podobe izveste v Noticah.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Kolesarsko obarvano popoldne na Valu 202 ponuja spremljanje belgijske kolesarske klasike. Najboljša slovenska kolesarja bosta pred pripravami na osrednji del sezone z dirko po Franciji in olimpijskimi igrami nastopila še na dveh belgijskih klasikah. Kolesarske utrinke ujamete v popoldnevu na Valu 202.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Kolesarsko obravano popoldne na Valu 202 ponuja spremljanje belgijske kolesarske klasike. Najboljša slovenska kolesarja bosta pred pripravami na osrednji del sezone z dirko po Franciji in olimpijskimi igrami nastopila še na dveh beljgiskih klasikah. Kolesarske utrinke ujamete v popoldnevu na valu 202.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah ob spremljanju enodnevne kolesarske klasike in domačega nogometnega prvenstva postrežemo še z novicami z evropskega prvenstva v športni gimnastiki in napovemo povratno kvalifikacijsko tekmo rokometašic za nastop na svetovnem prvenstvu.

Po cerkvenih hodnikih dišeč glas Hannah Reid ostaja najprepoznavnejši element izraza angleškega indie benda London Grammar. Ta je na tretjem albumu po novem še bolj unikatne zasedbe nekoliko izgubil značilno subverzivno noto. Simbolno sta jo preglasila pogosto uporabljen sintetični bas, ki je sicer nepogrešljiv pri snovanju disko pop uspešnic, in njen bistveno bolj samozavesten vokalni nastop.
Poprejšnja pevkina vilinskost se je po vzoru Florence Welch sprevrgla v glasno, če ne kar grobo, toda namensko pripovedništvo. Morda pa v frigidnih globinah vendarle odkrijemo tudi kaj zabavnega in seksi.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V večeru na Valu 202 pospremimo povratno kvalifikacijsko tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu, na kateri bo slovenska ženska rokometna reprezentanca na Islandiji potrjevala novo uvrstitev na veliko tekmovanje.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov