Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 5. maj. 2021

Val 202 • Sre, 5. maj.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

K Andreju prihajajo zastavonoše novega dolenjskega vala, člani skupine MRFY. V posluh (in na ogled) prinašajo sadove lanskega zaprtja, ko jih med prvim valom ni bilo na spregled, saj so se zaprli v studio. Prostovoljno. Prva napoved novega albuma je skladba Zaljubila. Še dve čisto sveži in ekskluzivni pa sledita v sredo zjutraj.

08:30
Novice

Predstavitev čisto svežih skladb, pod katere se podpisujejo Gušti, Kevin Koradin ter Doša.

V dopoldanskih športnih minutah prepletemo zanimivosti s košarkarskih igrišč. Znane so nove državne prvakinje, v košarkarski evroligi so končani četrtfinalni boji, v ligi NBA pa sta se pomerila Miami in Dallas, kluba slovenskih košarkarskih zvezdnikov.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Tokrat se bomo odpravili v Združeno kraljestvo, na Otok, v Veliko Britanijo in kar je teh poimenovanj, skratka v državo, ki od nedavnega ni več del evropske družine pod pokroviteljstvom Evropske unije. In si privoščili britansko klasiko fish’n’chips. Kot se sliši preprosto, tudi je: file bele ribe pred cvrtjem namočijo v tekoče testo in ga postrežejo z ocvrtim krompirčkom ter dodatki. Kako je tako preprosta jed postala, če ne temeljni kamen otoške kulinarike, pa vsaj najbolj prepoznavna jed Združenega kraljestva, bomo ugotavljali v tokratni oddaji Mimo grede po svetu.

11:07
Cederama zjutraj - Royal

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Prvega maja smo predstavili tri zgodbe delavcev, ki se vsak na svoj način spoprijemajo s spremembami na trgu dela med epidemijo. Delavec, ki že 38 let dela v industriji, pa opaža vse več individualizma in nadzora, zdravstvena delavca ob ruskih turnusih skrbita še za tri otroke, Woltov dostavljavec pa v dobro premišljenem sistemu divja po ulicah v lovu za bonuse. S čim se spopadajo delavci med epidemijo, bo pojasnila Lara Orel iz Delavske svetovalnice.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Spoznali bomo mlad ljubljanski rap duo PTČ (izg. P - T - Č), ki je pred kratkim izdal tretji singel.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Scenaristka in režiserka, dobitnica grand prixa na enem najprestižnejših mednarodnih festivalov kratkega filma za Sestre, glasbenica, glasbena producentka in snovalka videospotov.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Popoldanske minute bodo nogometne, z zanimivostmi iz lige prvakov in z domačih nogometnih igrišč. Olimpija potrjuje prvo mesto v državnem prvenstvu na gostovanju v Domžalah. Zvečer bo v ospredju hokej s tretjo tekmo finala državnega prvenstva.

Cederame so predstavitve albumskih novosti s planetov Pop in Rock. Se pa pogosto dogaja, da je treba za dosledno analizo zvočnega položaja skočiti s prvega na drugega in potem spet z drugega na prvega.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V večeru na Valu 202 spremljamo tretjo tekmo finala državnega prvenstva v hokeju na ledu. Ob izenačenju v finalni seriji bo tekma v Tivoliju enemu od moštev ponudila prvo priložnost za zaključek državnega prvenstva.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov