Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 7. maj. 2021

Val 202 • Pet, 7. maj.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o Napoleonu, slavnem francoskem vojskovodji.

V dopoldanskih športnih minutah ponudimo odzive po kvalifikacijski tekmi odbojkaric za nastop na evropskem prvenstvu, zaokrožimo izbiro slovenskega košarkarskega selektorja za prihodnji dve leti in napovemo regato za kolajne na evropskem prvenstvu v jadranju razreda 470.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Je okoljska aktivistka iz društva Eko Anhovo in dolina Soče, borka za okolje, borka za vodo. Diplomirana organizatorka turizma, vodnica z licenco, ki te zna spretno voditi po krajih, ki jih ne poznaš.
Špilferderber je podkast generacije in za generacijo, ki se je rojevala v času, ko so černobilski radioaktivni oblaki ravno pustili svoje sledi na slovenski solati in gobah. V petek ob 10.45 objavimo del pogovora iz podkasta.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku pogledujemo proti vedno zelo razgibanemu političnemu in družbenemu dogajanju na Balkanu. Po protestih in napetem predvolilnem boju je na volitvah v Albaniji oblast ohranila socialistična stranka premierja Edija Rame, v Bolgariji bodo morali ponoviti parlamentarne volitve, saj nobeni strani ni uspelo zbrati večine, v državah zahodnega Balkana pa še vedno odmevajo non-paperji in ostri odzivi nanje. Z našim beograjskim dopisnikom Boštjanom Anžinom razmišljamo tudi o neobičajnih ukrepih, s katerimi v Srbiji skušajo doseči čim višjo precepljenost.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Priporočilo za preživljanje prostega časa poda vodja konzularne službe Ministrstva za zunanje zadeve Andrej Šter.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storila Tanja Starič.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Pred hokejisti je morda že odločilna tekma državnega prvenstva. Jeseničani ob vodstvu z 2 : 1 v zmagah gostijo Olimpijo. Posvetimo še kajakašem in kanuistom na divjih vodah, ki so na evropskem prvenstvu opravili ekipne vožnje.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:30
Popevka tedna

Podajamo se v rapovske vode, takšne z drugačnim odtenkom, kot smo vajeni. Za njih bosta poskrbela Pavel Panon Raščan in Val Fürst (izg. First), mlad ljubljanski rapovski duo, ki sta pred kratkim navdušila s tretjim singlom s prihajajočega albuma z naslovom 500 slik. V studio ju je v oddajo Notice povabila Neja Jerant.

V večeru na Valu 202 pospremimo četrto, morda že odločilno tekmo finala državnega prvenstva v hokeju na ledu. Jeseničani bodo imeli v domači dvorani ob prednosti z 2 : 1 v zmagah prvo priložnost za slavje.

Ta konec tedna bomo v RH 202 postregli z neprekinjeno 90-minutno mešanico elektronskih ritmov. Prihaja nekaj čistokrvnega housa, ki so ga zakuhali Mighty Mouse, Jayda G. in Martin Badder, svoje melodične elektronske zvarke bodo predstavili tudi Diplo, Elderbrook, Andhim, Anabel Englund in Yotto, na domačem pa bodo tokrat kraljevali Dammak, Embalage, Munch in Netbuse.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov