Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 8. maj. 2021

Val 202 • Sob, 8. maj.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:03
NAJINE LUČKE

06:00
Novice

06:06
Spot

06:17
Vreme po Sloveniji

Finale državnega prvenstva v hokeju na ledu vselej poskrbi za posebno rivalstvo med Olimpijo in Jesenicami. O letošnjem zaključku državnega prvenstva več v jutranji športni zgodbi.

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Zastanovoše novega dolenjskega vala so na Jutranjem koncertu pri Andreju med drugim predstavili nastajajoči album.

08:30
Novice

28-letni Miha Kobal je podedoval kmetijsko poslopje in posestvo na Ponikvah na Šentviški planoti, kjer zdaj prideluje zelenjavo, razvija kmetijske stroje in uči smučanje

V dopoldanskih športnih minutah prepletemo odzive po četrti tekmi finala državnega prvenstva v hokeju na ledu, se posvetimo začetku kolesarske dirke po Italiji in kvalifikacijam slovenskih odbojkaric za nastop na evropskem prvenstvu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

Prometni tokovi so se v teh koronskih časih spremenili, mobilnostne navade so se prilagodile situaciji in marsikje se je osebni avtomobil spet izkazal kot nujno, ponekod kar edino prometno orodje. Manj prometa v določenih obdobjih je imelo vpliv tudi na živali, ki so se bolj približale naseljem in pogosto prišle na ceste. Ponekod pa je osebni avtomobil zaradi posebnih situacij dobil tudi posebno vlogo. Nekaj opažanj bo nanizal Andrej Brglez.
Zapeljali pa bomo tudi evropski avto leta - toyotin yaris.

10:30
Novice

Čeprav so bili Francozi na ozemlju današnje Slovenije kar trikrat in smo imeli v letih od 1809 do 1813 Ilirske province s sedežem v Ljubljani, pa se je sam veliki vojskovodja pri nas pomudil le nekaj dni. Leta 1797 je šel iz Gorice po Soški dolini do Leobna, kjer so Avstrijci podpisali premirje, in se vračal po ključni cesti avstrijske monarhije od Gradca, Maribora, Celja do Ljubljane, kjer je spal in kosil, ter se odpravil naprej v Trst. A vseeno je za njim ostalo precej zgodb in mostov, za katere pa ni nujno, da imajo z njim kakršno koli povezavo.
Napoleonu za petami bodo do 13-ih naši sogovorniki: upokojeni arhitekt Fedja Klavora, magister Jože Podpečnik iz Narodnega muzeja Slovenije, upokojeni gradbeni inženir Gorazd Humar, doktor zgodovine Janez Šumrada in nekdanji kustos v Mestnem muzeju Idrija, Darko Viler.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

12:30
Novice

13:30
Novice

V rubriki Ne pojemo angleško se bomo posvetili glasbi zasedbe Funk Shui, ki ustvarja v Severni Makedoniji.

V Ivrei so na sporedu odločilni boji na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah. Poleg kolajn slovenskim reprezentantom ponuja tudi boj za olimpijske vozovnice. Najbolj zanimive trenutke ujamete tudi v popoldnevu na Valu 202.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:08
Popevka tedna

V domačem rokometnem prvenstvu ostajata v boju za naslov Velenje in Celje. Celjani, ki so v drugi polovici sezone izgubili nekaj tesnih obračunov, bodo prvo mesto potrjevali na gostovanju pri Trimu. Vrhunce tekme ujamete v popoldnevu na Valu 202.

17:30
Novice

17:38
Obvestila: Obvestila

V popoldanskem Navalu na šport zaokrožimo prvi dan finalnih bojev na brzicah v Ivrei, se posvetimo pomembnemu dvoboju za razplet rokometnega državnega prvenstva in predstavimo finalista pokalnega tekmovanja v dvoranskem nogometu.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Glasba, ki jo le redkokdaj ali nikoli ne zasledite v rednih glasbenih opremah. Še manj verjetno pa je, da jo boste slišali na drugih radijskih postajah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov