Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 13. maj. 2021

Val 202 • Čet, 13. maj.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Rokometno državno prvenstvo že dolgo ni bilo tako izenačeno. Po derbiju med Velenjem in Celjem v jutranji športni zgodbi izpostavljamo prihodnost slovenskega rokometa in konkurenčnost na evropski sceni.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Po svetu živijo številni Slovenci z izvirnimi zgodbami, zanimivimi izkušnjami in drugačnim pogledom na svet in domovino. Tokratni gost je glasbenik, prevajalec in gojitelj čilijev.

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah prepletemo odzive po rokometnem derbiju med Velenjem in Celjem v boju za naslov državnega prvaka in se posvetimo domačemu nogometnemu pokalu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

V Sloveniji se zadnje tedne širjenje koronavirusa počasi umirja. Številke novih potrjenih primerov ob kombinaciji ukrepov, večanja števila prebolevnikov in cepljenih oseb ter verjetno sezonskosti virusa upadajo. Večina nas v stik s podatki o širjenju virusa pride v dnevnih poročilih o številu novih zaznanih primerov, a to je le eden izmed načinov spremljanja širjenja virusa. Na Nacionalnem inštitutu za biologijo spremljajo prisotnost virusa v odpadnih vodah na posameznih čistilnih napravah. Naša strokovna sodelavka Zarja Muršič se je o tem pogovarjala z doktorjem Denisom Kutnjakom.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V sklepnem delu nove serije Frekvence X bomo sklenili surovinske tokove, reciklirali odpadne materiale in ustvarili take, ki jih lahko vedno znova ponovno uporabimo. Ali pa bomo samo preverili, kakšne so sedanje razmere, in pogledali na okoljski kompas.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

O mestu Koper na 14. Bienalu arhitekture v Benetkah nam bo več povedal arh. Boštjan Bugarič s študenti.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Podjetje Apple je objavilo napovedano različico operacijskega sistema (iOS 14.5) za prenosne telefone. Po novem bo vsaka aplikacija od uporabnika morala zahtevati vprašanje, ali mu lahko sledi. Po prvih raziskavah je sledenje različnim aplikacijam dovolilo le 5 odstotkov Američanov, zato so med prvimi kritiki posodobitve oglaševalci in lastniki Facebooka (poslovni model se opira na zbiranje podatkov).

Zakaj je nova fronta pri sledenju uporabnikov za potrebe spletnega oglaševanja pomembna tema, kako se bo na Applova pravila o zasebnosti odzval Google in ali je to končno dober znak za osebne podatke uporabnikov na spletu? Odgovarja Matic Bitenc, razvijalec aplikacij in ustanovitelj startupa Toshl.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

Slovenska hokejska reprezentanca bo namesto svetovnega prvenstva prve divizije v Ljubljani gostila večino reprezentanc udeleženk odpovedanega tekmovanja na pripravljalnem turnirju. Zanimivosti ujamete v popoldanskih športnih minutah, ki jih začinimo z vrhunci kolesarske dirke po Italiji.

Peti album jamajške pop dive iz leta 1981 prinaša skok v new wave, pri tem pa spretno zmeša reggae, art pop, dub, synth-pop in funk.

Gost Nine Zagoričnik ob 21.00 bo Jasmin B. Frelih, ki je s svojim prvencem Na/pol zasedel tudi ameriške knjižne police. Od 20.00 bo za glasbeni izbor poskrbel Borja Močnik.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

J. B. Frelih je za svoj prvenec Na/pol prejel nagrado za najboljši prvenec na Slovenskem knjižnem sejmu, potem pa še nagrado za najboljši evropski roman EU, zanj je prejel še več nagrad in nominacij, roman je bil preveden v številne evropske jezike, zasedel je tudi knjigarne Združenih držav.

Končujejo se domača nogometna tekmovanja. V državnem prvenstvu enakovreden boj za naslov prvaka bijejo trije klubi, danes bomo dobili še drugega finalista slovenskega pokala. V Celju gostuje Koper. Zaključek tekme ujamete v večeru na Valu 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov