Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Val 202 • petek, 14. maj. 2021

Val 202 • pet, 14. maj.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat zanimivosti, povezane z barvami.

V dopoldanskih športnih minutah ponudimo zanimivosti s prizorišča tekem svetovnega pokala kajakašev in kanuistov na mirnih vodah in zaokrožimo polfinale slovenskega nogometnega pokala. Konec tedna pa bodo zaznamovale tudi slovenske odbojkarice z zaključkom kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Zakaj se mladi bojujejo za vodo, kupujejo oblačila iz druge roke in pridelujejo svojo zelenjavo? Kako se počutijo, ko ne zmorejo slediti okoljskim priporočilom in se 'pregrešijo'? So odgovorni res samo posamezniki?

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku oči obračamo proti enemu najdlje trajajočih konfliktov na svetu, ki je v zadnjih tednih znova vzplamtel in zahteval nove smrtne žrtve. Spopadi med Izraelom in Palestinci so v tem tednu pripeljali do roba nove vojne. Z našo bližnjevzhodno dopisnico Karmen Švegl razmišljamo, če se je večjemu spopadu še mogoče izogniti, komu novo zaostrovanje razmer koristi ter kako so v podstat spopadov vtkane notranjepolitične zdrahe v Izraelu in med Palestinci. Razmislimo tudi o vlogi Združenih držav ter odnosu do palestinskega vprašanja v arabskem svetu.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Kaj v branje priporoča muzejski svetnik in vodja Kustodiata za vretenčarje v Prirodoslovnem muzeju Slovenije, doktor bioloških znanosti Boris Krištufek.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

A res ne gre brez nespodobnih besed in »neljubih pripetljajev«?
Teden ožema Tatjana Pirc.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

V središče pozornosti tokrat postavljamo slovenski ženski reprezentanci v košarki in odbojki. Odbojkarice igrajo na kvalifikacijskem turnirju za nastop na evropskem prvenstvu v Zenici, prve tekmice so Latvijke, košarkarice pa se pripravljajo na evropsko prvenstvo v Franciji.

Poleg ostale glasbene ponudbe v petkovem večeru tudi RH 202, Tim Urbanya bo po 22.00 postregel z delom pravkar izdanega celovečerca ameriškega producenta in vokalista ZHUja, v podaljšku pa miks slovenskega producentskega in didžejskega tandema Lab Doctors.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:30
Popevka tedna

V Noticah gostimo ljubljanski bend štirih srednješolcev. Do zdaj so ti izdali le eno skladbo z naslovom Jama in z njo navdušili. Uvrstili so se tudi v finale Špil lige, ki bo 22. junija na Kongresnem trgu.
Sinja in Timotej sta se na kratkem pogovoru v studiu pridružila Neji Jerant.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Napredek je zaznaven. Moneybagg Yojev tretji album je raperjeva tretja izdaja v zadnjih petnajstih mesecih. Šteto od leta 2017, ko je raper iz Memphisa splaval na površje, je A Gangsta's Pain avtorjev deseti izdani projekt. In prvi, ki je dosegel vrh ameriške lestvice. Moneybagg Yo je stilsko še zelo trapovski lik, medtem ko teme, o katerih rapa, pogosto nepredvidljivo silijo k pozitivi, poštenosti ter resnici-in-pravici. Še kar zaznaven razkol med nekdanjo in aktualno hiphip poetiko, mar ne.
Na mehke nastavke, ki ji bo utrjeval trpeči gángster, bomo galerijsko spretno pričvrstili še nekaj eksotov. Bobby Tank, izvrstna novinka Amy Dabbs in veteran Readymade razvnamejo bolj-ali-manj prosto elektronsko, raperji povratniki Doša, Better in AJ Tracey dodajo misel-do-dve v Moneybaggovo vrečo razsvetljenih argumentov, medtem ko Sweetie in duo VanJess poskrbita za duševno vakcino.

Ta konec tedna se bodo v RH 202 vrtele sveže elektronske kreacije domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev, med drugimi bomo slišali tudi del pravkar izdanega celovečerca ameriškega producenta in vokalista ZHUja, z novim se bodo predstavili tudi Skrillex, Starrah in Four Tet, na domačem bodo tokrat kraljevali Aney F., Beat Amusement in El Timo, v podaljšku pa bomo gostili miks slovenskega producentskega in didžejskega tandema Lab Doctors.

36:00
Albin Keuc
10:13
Nogomet, kolesarstvo, kajak in kanu
2:22
zgodba: Kolesarska dirka po Sloveniji
1:59:55
Glasbeni portreti: Igor Leonardi
17:23
Dirka po Sloveniji: Letimo z zeleno majico
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov