Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Val 202 • nedelja, 16. maj. 2021

Val 202 • ned, 16. maj.

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

Na Madžarskem se na olimpijski nastop pripravljata najboljši slovenski kajakašici na mirnih vodah. Kandidatki za odličje v Tokiu sta uspešno prestali generalko, vtise s prizorišča prenaša Franci Pavšer.

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Mineva 55 let od izida albuma Pet Sounds.

08:10
Imported Break 08:10:00

08:30
Novice

Jan Barič je 27-letni umetnik, ki ima rad les. Pod svojo znamko JB design & architecture že nekaj let uspešno skicira, brusi, pili in oblikuje svoje umetnine – najprej zase, nato pa še za vse preostale. Svoje izdelke uspešno pošilja po vsem svetu, za svojega ga je vzela tudi Michelangelova fundacija iz Ženeve, mednarodna neprofitna organizacija, ki želi okrepiti mednarodno mrežo umetnikov in povečati prepoznavnost ter vrednost ročnih del in obrti po vsem svetu.

Pomlad je tradicionalno hokejsko obravana. Najboljše reprezentance se bodo merile na svetovnem prvenstvu elitne skupine, preostala prvenstva so odpovedana. Slovenija bo tako v Ljubljani gostila šest reprezentanc z mislijo na priprave na olimpijske igre. V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo tudi kajakašem in kanuistom na mirnih vodah.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

V tokratni Mimogrede po svetu bomo pod drobnogled vzeli juho, ki je doma iz vzhodne Azije, kjer juhe jemljejo zelo resno in so si te, čeprav se velikansko območje razteza od Kitajske do Papue Nove Gvineje, močno podobne. Marsikdo bi težko ločil malezijsko ajam lakso od japonskega ramena ali filipinsko bat čoj od indonezijske mi bakse. Za marsikatere pa je kraljica azijskih juh vietnamska goveja juha fo bo, ki sumljivo spominja na slovensko nedeljsko klasiko.

10:30
Novice

Pipistrelovo letalo je prvo certificirano električno letalo za prevoz potnikov, šolanje in komercialne lete in kot pravi Ivo Boscarol: "Prvi je samo eden, drugi so lahko vsi." O ustvarjanju prihodnosti letalstva in mobilnosti, o tem, kakšna je Slovenija, kot poslovno okolje, zakaj se mu je politika zamerila, o specialnih naročnikih, tudi vojaških in tem, kako bi se nekdanji manager v glasbeni industriji znašel v epidemiji. Ivo Boscarol, konstruktor in proizvajalec ultralahkih letal v pogovoru z Natašo Zanuttini.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

12:30
Novice

Aktualne novice postrežemo s tekme svetovnega pokala kajakašev in kanuistov na mirnih vodah, spremljamo in zaokrožujemo 34. krog v prvi slovenski nogometni ligi in razplet državnega rokometnega prvenstva. Slišali boste Anžeta Kopitarja ob koncu svoje 15. sezone v ligi NHL, izvedeli, kako kaže slovenskim odbojkaricam v boju za nastop na evropskem prvenstvu, kako se na sklepni turnir pripravljajo košarkarice in kaj ob koncu kariere sporoča smučarski skakalec Jernej Damjan.

13:30
Novice

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:08
Popevka tedna

17:30
Novice

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

36:00
Albin Keuc
10:13
Nogomet, kolesarstvo, kajak in kanu
2:22
zgodba: Kolesarska dirka po Sloveniji
1:59:55
Glasbeni portreti: Igor Leonardi
17:23
Dirka po Sloveniji: Letimo z zeleno majico
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov