Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 21. maj. 2021

Val 202 • Pet, 21. maj.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Oddaja bo nezbadljiva, korektna in blagozvočna. Izognili se bomo grobostim in konfliktom z izbranim evfemističnim besediščem.
"Evfemizmi so namenjeni temu, da nekaj povemo drugače, lepše, kar bi sicer zbodlo, zabolelo. Kot je že Pleteršnik napisal, najdemo blažji izraz namesto ostrega ali spotakljivega," pravi dr. Mateja Jemec Tomazin.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno. Tokrat o čaju.

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo slovenski reprezentanci v hokeju na ledu in turnirju v Tivoliju ter evropskemu prvenstvu v plavanju po drugem slovenskem finalnem nastopu Katje Fain na 200 metrov prosto.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Nasilje v Izraelu in Palestini se nadaljuje, diplomati in mednarodna skupnost pozivajo obe strani k prekinitvi ognja, v ozadju in pogosto spregledana pa ostajajo življenja Palestincev na Zahodnem bregu in v Gazi. Z Ano Tasič, ki je kot prostovoljka delovala v palestinskih begunskih taboriščih, se pogovarjamo o žrtvah enega najdlje trajajočih konfliktov, o njenem pogledu na poročanje zahodnih medijev in odzivih na spopade v zadnjih tednih.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se obračamo proti italijanski prestolnici, kjer na Globalnem zdravstvenem vrhu razpravljajo o lekcijah, ki se jih moramo naučiti o pandemijah. Tudi zaradi turizma - Italija namreč spet začenja vabiti na počitnikovanja v svojih številnih letoviščih. Vse ceste pa tokrat ne vodijo v Rim. Pred prihodom kolesarskega Gira d’Italia v Slovenijo z našim rimskim dopisnikom Jankom Petrovcem razmišljamo o kultnem statusu te dirke med italijanskimi športnimi navdušenci.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Kaj za preživljanje prostega časa priporoča igralec, režiser, lutkar in direktor Mini teatra Ljubljana Robert Waltl?

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storil Miha Lampreht.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

Odbojkarji in košarkarice se v naslednjem mesecu pripravljajo na pomembni tekmovanji. Košarkarice bodo v pripravah na evropsko prvenstvo odigrale tekmo s Črno goro, odbojkarji, ki jih čaka krstni nastop v ligi narodov, pa v Stožicah gostijo reprezentanci Bolgarije in Srbije.

The Vaccines, Girl in Red, Wolf Alice, Rhye in novosti drugih izvajalcev s senčne strani popularne glasbe ob 20.00 v oddaji Ožigosano. Uro kasneje v Galeriji tudi počasi že kultni predmilenijski hiphopovski super zvezdnik J. Cole, ki je v vlogi subtilnega poeta vedno prepričljiv. Delovni teden pa sklenemo z elektronskimi novostmi, slišali boste tudi del nove plošče Voda, ki jo prinaša Ichisan. RH 202 ob 22.00.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:30
Popevka tedna

Dober večer! Lento Popevke tedna je v prejšnji petek odnesla Martina s skladbo Svila. Pred mikrofon sem jo povabila Neja Jerant in izvedela, kako mlada znanstvenica stroko povezuje z glasbo, kaj se skriva za svilo in kakšni so načrti glasbenice, ki je stopila na samostojno pot. Sledi torej ponovitev Notic.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Počasi že kultni predmilenijski hiphopovski super zvezdnik J. Cole je v vlogi subtilnega poeta vedno prepričljiv. Angleška drum'n'bass in house producentka Amy Dabbs navduši s še enim svežim posnetkom s svoje najnovejše izdaje. Jubilejni album predstavlja velenjski producent Monom. Med povratniki bodo raperji Doša, AJ Tracey in Amine ter manchestrski producent Andy Stott. Po več letih na Valu 202 znova nastopijo pionirji britanskega hiphop-funka Urban Species.

Ta konec tedna se bomo v RH 202 posvečali predvsem domačim plesnim ritmom, slišali bomo tudi kompilacijo, ki je nastala v šoli glasbene produkcije na akademiji Alphawave, del nove plošče Voda, ki jo prinaša Ichisan, na tujem se bodo tokrat vrteli Junior Sanchez, Todd Terry, Matroda, Bleu Clair in Solardo, v podaljšku pa nas bo s 30-minutno mešanico house ritmov razvajal slovenski producent in didžej Dino DZ.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov