Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 25. maj. 2021

Val 202 • Tor, 25. maj.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Ker se vladajoči fantiči radi igrajo vojake, zdaj vabijo, naj se jim pridružijo tudi vaši sinovi. Na avtobusih mestnega prometa je te dni videti propagando, ki za prostovoljno služenje vojaškega roka obljublja 3000 evrov. Pod orožje vabijo tudi drugi mediji. Kot pa kaže, je vse bližje tudi zakon, ki bo obudil obvezno služenje vojaškega roka tudi v miru, "če se poslabša varnostno okolje." Kam pes puško moli, najbrž veste. Kako po skoraj dvajsetih letih miru gledate na uvedbo "službe domovini"? Kaj boste rekli sinu? In nenazadnje: glede na čase, ki delitve vlog na podlagi spola pretežno zanikajo, zakaj v vojsko ne bi poslali tudi svojih hčera?

08:30
Novice

Mihi brska po poljanah slovenske spletne inteligence in prebira modrosti anonimnežev. Tokrat o mladem fantu, ki se je zatekel v digitalno modrost, ko je ugotovil, da bodoča žena je samo precejeno govejo juho, žemlje in nutelo. Skrbi ga, da ne bo dobro kuhala.

Odbojkarske reprezentance so zbrane v Riminiju kjer se s tekmami v ženski konkurenci začenja odbojkarska liga narodov. Zanimivosti pred turnirjem, ki ga bo prvič okusila slovenska moška reprezentanca, ponudimo v dopoldanskih športnih minutah, v katerih se ogrejemo za zadnje dejanje domače nogometne sezone. Za pokalni naslov se bosta pomerila Celje in Olimpija.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Rok Gulič se je pred leti znašel pred izzivom. Ponoči je montiral glasbo za zgoščeno svoje glasbene skupine, v sosednji sobi pa njegova žena in otroka niso mogli v miru spat. Skušal je kupiti slušalke, ki bi rešile njegovo zagato, a z nobenimi ni bil zadovoljen. Tako je kar sam začel razvijati slušalke in inovativno nizkotonsko blazino.
Slušalke in blazino je skozi mesece tako izpopolnil, da je pustil službo in ustanovil podjetje Ollo Audio. Ollo je zdaj sopotnik profesionalnih glasbenih producentov, ki sodelujejo z Rihanno, U2, Lady Gaga, Beyonce in številnimi drugimi uglednimi imeni.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V skoraj enem letu smo unovčili slabo polovico turističnih bonov. Največ, za skoraj 21 milijonov evrov, smo prenočevali v obalno-kraški regiji, najmanj, za dobrih 26 tisoč evrov, pa v zasavski. O tem, kako so zadovoljni s turističnimi boni, smo se pogovarjali z njihovimi uporabniki in državnim sekretarjem Simonom Zajcem z ministrstva za gospodarstvo, kjer so bone zasnovali.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

V zapuščenih prostorih mariborske tekstilne tovarne MTT v Melju je že nekaj dni na ogled velika mednarodna razstava Pismo za prihodnost, na kateri umetniška dela o okoljski problematiki in vizijami prihodnosti predstavlja 30 slovenskih in tujih umetnikov. Razstava je eden od osrednjih dogodkov 8. Mednarodnega trienala umetnost in okolje, ki bo z različnimi dogodki, tudi znanstvenimi konferencami, v Mariboru vabil dva meseca.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Glose Marka Radmiloviča, začinjene s prefinjenim smislom za humor, preprosto ne smete preslišati!

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V Kopru bo zvečer finale slovenskega nogometnega pokala med Olimpijo in Celjem, končan pa je že ženski del tekmovanja. Na kolesarski dirki po Italiji pa imajo kolesarji še zadnji prost dan na dirki.

V oddaji Mini koncert bomo predvajali koncertni album L1VE, ki ga je izdala celjska zasedba KLON.

Samo Šober igra kitaro od malih nog, zdaj pa je dočakal tudi prvenec z avtorskimi skladbami. Ko greš z vetrom je prijetna zbirka glasbe, ki jo morda dandanes marsikdo pogreša. Preverite ob 20.00 v oddaji Na sceni. Ob 20:45 pa zadnje dejanje domače nogometne sezone, to je finale slovenskega pokala. V Kopru se bosta pomerila Celje in Olimpija. Tam bodo tudi naši reporterji.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Samo Šober igra kitaro od malih nog, po dolgoletnem ljubiteljskem ukvarjanju s tem lepim inštrumentom pa je dočakal tudi prvenec z avtorskimi skladbami. Zanimajo ga posebne tehnike igranja, kar boste slišali v instrumentalnih skladbah, za vokalne pa je navdih črpal iz prenekatere osebne izkušnje in dogodkov, ki so se mu pripetili skozi leta. Ko greš z vetrom je prijetna zbirka glasbe, ki jo morda dandanes marsikdo pogreša.

Zadnje dejanje domače nogometne sezone je finale slovenskega pokala. V Kopru se merita Celje in Olimpija, tekmo spremljamo v večeru na Valu 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov