Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 22. jul. 2021

Val 202 • Čet, 22. jul.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Tokio je pripravljen na začetek olimpijskih iger, v olimpijski vasi je že tudi večji del slovenske olimpijske odprave. In tudi radijska novinarska ekipa, ki pošilja prve vtise ob prihodu na Japonsko.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Z laiško misijonarko Polono Dominik jecljavo in po ovinkih o trenutnih razmerah na severu države, kjer divja državljanska vojna in kjer je o tem nevarno govoriti naglas. Od dobrodelnih organizacij, iz različnih medijev in predstavniških državnih služb prihajajo nasprotujoče si informacije o tem, kaj konkretno se dogaja v regiji, poleg informacijskih kanalov pa so zaprte tudi vse prometne poti, ki so doslej povezovale prestolnico Adis Abebo s severom države, kar pomeni, da tudi humanitarne pomoči tja ne morejo več dostavljati. Naša gostja dela v centru za pomoč otrokom z ulice v prestolnici: uči angleščino, peče piškote, ko je treba, daje prvo pomoč .. skratka, vse, kar prinese predvidljivo nestanovitev vsakdan v Adis Abebi.

08:30
Novice

V dopoldanskih športnih minutah bo govor o slovenskih nogometnih klubih v kvalifikacijah za evropska tekmovanja, natrosili bomo tudi zanimivosti pred začetkom olimpijskih iger v Tokiu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Evropska noč raziskovalcev je vseevropski projekt s katerim EU že več let ozavešča o pomenu znanstvenoraziskovalnega dela in skuša čim več mladih navdušiti za znanost in raziskovanje. Pod njegovim okriljem že nekaj let pri nas teče projekt Noč ima svojo moč, ki ga bodo letos izvedli v petek, 24. septembra. Letos so se organizatorji odločili, da bomo že to poletje po vsej Sloveniji izvedli množičen eksperiment spremljanja kakovosti voda predvsem tistih, ki jih v poletnih dneh uporabljamo za hlajenje: lokalne potoke, bajerje, jezerca, skratka predvsem vse tiste vodne površine in neuradna kopališča, ki se izmuznejo uradnemu monitoringu kopalnih voda. Kako postati del vseslovenske znanstveno-okoljske akcije in kako naročiti svoj brezplačni raziskovalni komplet pa več Miha Švalj v četrtek ob 10.45

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Odnosi so kompleksni in večplastni že sami po sebi, zahtevne, ekstremne razmere pa lahko sprožijo tudi ekstremne odzive, zato je obvladovanje odnosov s seboj, s teboj, s svetom še veliko težje in pomembnejše. Kako in zakaj se odzivamo v ekstremnih razmerah? Kakšni mehanizmi se sprožajo v možganih? Kako je s stresom in kaj v odnose prinese adrenalin? Osrednja gosta oddaje sta zdravnik, alpinist, gorski reševalec dr. Jurij Gorjanc in nevrolog prof. Zvezdan Pirtošek.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Predstava »Proslava« mariborskega SNG je pri občinstvu Dubrovniških poletnih iger na obeh uprizoritvah doživela izjemno lep odziv. Nekaj vtisov bo z nami delila igralka Ksenija Mišič.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Mednarodni olimpijski komite je letos aprila sporočil, da v sklopu olimpijskih iger v Tokiu pripravljajo pet e-športnih prireditev. Zadnje večje prvenstvo v igranju videoigre Fortnite je sicer potekalo na razprodanem teniškem stadionu v New Yorku leta 2019. So e-športi primerni za velika tekmovanja v živo in kdaj bi lahko postali del olimpijskih iger?
Odbita do bita s športnim novinarjem Slakom Jeričem.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Aktualno.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah se ogrejemo pred večernima tekmama slovenskih nogometnih klubov v kvalifikacijah za konferenčno ligo in postrežemo zanimivosti iz Japonske, kjer so se začela prva tekmovanja.

Že 50 let albuma Meddle

V večeru na Valu 202 spremljamo tekmo nogometašev Olimpije v kvalifikacijah za konferenčno ligo.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov