Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 16. sep. 2021

Val 202 • Čet, 16. sep.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Slovenski odbojkarji so odigrali četrtfinalno tekmo evropskega prvenstva. V jutranji športni zgodbi zaokrožimo slovenske nastope v Ostravi, kjer se je prvenstvo končalo prav s tekmo Slovenija : Češka.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Anamaria Klajnšček je od začetka študija živela v štirih evropskih državah. V Sloveniji je nazadnje preživela več mesecev skupaj v času prvega hujšega vala okužb s covidom-19, zaradi katerega so oblasti v Španiji uvedle popolno zaprtje in omejitev gibanja na domove z redkimi izhodi v trgovine z živili ipd. Vsi nadaljnji odzivi na porast okužb so bili po njenih besedah zmernejši: omejitev je manj oz. so manj stroge, prav tako pa ljudje do virusa tudi iz strahu pred morebitno ponovitvijo omenjenega scenarija gojijo veliko strahospoštovanje, zaradi česar bolje (kot denimo Slovenci) razumejo ter tudi upoštevajo ukrepe in priporočila pristojnih. Tudi kulturno dogajanje je od takrat menda oživelo; z določenimi prilagoditvami v produkciji razmeroma normalno deluje tudi področje modernega plesa, s katerim se ukvarja Anamaria.

08:30
Novice

V dopoldanskem Navalu na šport zaokrožimo slovenske nastope na evropskem prvenstvu v odbojki v Ostravi. Sklepni del tekmovanja bo v Katovicah, zadnja tekma na Češkem pa je bil četrtfinale med domačini in Slovenci. Nogometaše Mure zvečer čaka začetek novonastale konferenčne lige, na teniškem turnirju v Portorožu pa bosta znova na delu obe najboljši Slovenki v glavnem žrebu.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Društvo Urbani čebelar, ki na območju ljubljanske urbane regije deluje že sedem let, od letošnje pomladi v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij izvaja projekt Medena celica, čebelarjenje z zaprtimi osebami. Projekt poteka na Odprtem oddelku Ig, ki je dislocirani odprti oddelek ljubljanskega zapora za moške. Na predstavitvi projekta smo o tem posneli reportažo.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

IG Nobelove nagrade bi lahko označili za bolj svojeglavo mlajšo sestro resnejših Nobelovih nagrad, saj podeljevalci pravijo, da se pri IG Nobelovih nagradah najprej nasmeješ, potem pa zamisliš. Letošnja, že 31. bera IG nobelovcev je ravno tako veličastna kot vse prejšnje, nam pa je uspelo celo dobiti dva nagrajenca. Pavlo Blavatskyy je prejel nagrado za ekonomijo, in sicer za ugotovitev povezave med politiki s čezmerno težo in korupcijo v državi. Alessandro Corbetta in Federico Toschi pa sta na področju fizike dobila nagrado za načrtovanje modela, ki predvideva premikanje pešcev na železniški postaji. Oglasila sta se nam tudi dva lanska zmagovalca, Nienke Vulink dela kot psihiatrinja na Akademskem medicinskem centru v Amsterdamu na Nizozemskem. Z ekipo raziskovalcev je začela raziskovati mizofonijo, ki je resna duševna motnja, lani pa je dobila IG Nobelovo nagrado za medicino. Za konec pa še poljub – Christopher Watkins je bil nagrajen za ugotavljanje povezave med nacionalno dohodkovno neenakostjo in pogostostjo poljubljanja na usta. Če se želite nasmejati, pa tudi česa novega naučiti, se nam pridružite v četrtek ob 12.00.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

Nik Erik Neubauer je dokumentarni fotograf, ki je letos končal magistrski študij fotografije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Je prejemnik priznanj številnih mednarodnih natečajev, med drugim Brussels Street Photography Festival, Balkan Photo Awards in Rovinj Photodays. Izbran je bil tudi za t. i. masterclass dokumentarne fotografije agencije Noor in VII. V galeriji Fotografija je na ogled njegova razstava z naslovom Ko greš na jug, vedno jokaš dvakrat. Gre za večletni projekt, ki predstavlja izkušnjo življenja v južni Italiji.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Velikokrat smo kritični do družabnih omrežij, vendar ima vsaka stvar tako dobre kot slabe strani. In ena izmed dobrih so gotovo skupnosti, ki nastajajo na Instagramu. V zadnjem delu miniserije o skupnostih, ki so vzniknile na Instagramu, predstavljamo profil Mavrični kromosom ljubezni. Predstavili bomo zgodbo o družini, ki ji rojstvo junaka z Downovim sindromom prinaša neskončno ljubezen, dodaten kromosom in mavrico novih doživetij. Z mamico malega junaka Manuela se bomo pogovarjali tudi o tem, kako lahko s skupnostnimi profili na Instagramu premagujemo predsodke in kako so lahko tovrstni profili pomemben kamen v mozaiku tega, da smo ljudje bolj dovzetni za komuniciranje, besede, ki jih izgovorimo in percepcijo tega, kako jih sprejme naš sogovornik.

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskih športnih minutah se ogrejemo pred večerno tekmo nogometašev Mure v skupinskem delu konferenčne lige, ponudimo zanimivosti s teniškega turnirja v Portorožu in ponudimo uvod v novo sezono hokejistov Olimpije, ki bodo znova igrali v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

Tretja plošča britanskega funk-acid jazz benda Jamiroquai se je po svetu prodala v nakladi osmih milijonov, zato jo Guinessova knjiga rekordov uvršča med najbolj prodajane funk albume v glasbeni zgodovini.

V večeru na Valu 202 pospremimo prvo tekmo skupinskega dela konferenčne lige nogometašev Mure. Tekmec v Ljudskem vrtu bo Vitesse. Slovenski prvaki so edini, ki bodo skrbeli za mednarodno nogometno vročico v jeseni.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V večeru na Valu 202 pospremimo prvo tekmo skupinskega dela konferenčne lige nogometašev Mure. Tekmec v Ljudskem vrtu bo Vitesse. Slovenski prvaki so edini, ki bodo skrbeli za mednarodno nogometno vročico v jeseni.

Borja Močnik razvaja z glasbo.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov