Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 17. sep. 2021

Val 202 • Pet, 17. sep.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

Nogometaši Mure so po prvem naslovu državnih prvakov in uspešnih kvalifikacijah začeli s tekmovanjem v novonastali konferenčni ligi. Po uvodni tekmi v Ljudskem vtise strenemo v jutranji športni zgodbi.

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Tadej in Uršula opozarjata na jezikovne posebnosti, zanimivosti, posebne primere rabe jezika in razširjene napake.

08:30
Novice

Ne najpomembnejša, vsekakor pa zanimiva dejstva za zvedave poslušalce, ki morajo izmed petih trditev izbrati napačno.

V dopoldanskih športnih minutah ujamete odzive po prvi tekmi nogometašev Mure v konferenčni ligi in napoved svetovnega prvenstva v kolesarstvu na katerem bo Slovenija nastopila z vsemi svojimi najboljšimi kolesarji.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Pretekli konec tedna smo obiskali festivala Nova Rock Encore in Waves Vienna, ki sta se odvila pod posebnimi pogoji in v zmanjšanem obsegu.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

V 18. vzporedniku se po turistični sezoni odpravljamo na Hrvaško in se sprašujemo, kakšni so rezultati letošnjega poletja in kako bodo vplivali na pobiranje hrvaškega gospodarstva po pandemskem šoku. Z našo zagrebško dopisnico Tanjo Borčić Bernard razmišljamo tudi, kakšni ukrepi proti vse hitrejšemu širjenju virusa veljajo na Hrvaškem, kako daleč so pripeljali spori glede nošenja mask v šolah in zakaj bi lahko bil letošnji popis prebivalstva prelomen. Pogledamo pa tudi, kdaj bodo Hrvati kune zamenjali za evre.

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:30
Domači predlogi za Popevko tedna

13:42
Tuji predlogi za Popevko tedna

Današnji namig bo zelo preprost, a se lahko izkaže za pravi izziv. Povedala nam ga bo nabiralka in zeliščarka s Kozjanskega Karmen Gajšek, ki se ukvarja s prepoznavanjem in predstavljanjem vsega užitnega okoli nas.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

14:40
Glasovanje za popevko tedna

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:30
Novice

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna, tokrat bo to storila Tatjana Pirc.

17:20
Vremenska napoved: Pogovor z vremenoslovcem

17:30
Novice

17:35
Obvestila

V Navalu na šport se preselimo v Katowice kjer se slovenski odbojkarji pripravljajo na polfinale evropskega prvenstva, v Portorožu se tudi s slovenskim pridihom nadaljuje najmočnejši domači teniški turnir, košarkarji Krke in Olimpije pa odpirajo domačo košarkarsko sezono.

Ob 20.00 bo Žiga predstavil nekaj novosti s senčne strani popularne glasbe, med predvajanimi bodo tudi Glass Animals in Jungle. Matjaž Ambrožič v Galeriji ob 21.00 obljublja potovanje od čistega housa do blažjega funky popa le z eno postajo v afro disku. Delovni teden pa bo po 22.00 z radijsko elektronsko zabavo sklenil Tim Urbanya - od predelanih klubskih klasik do domačih elektronskih zvarkov.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

19:30
Popevka tedna

Novice in intervjuji iz sveta glasbe. Opozarjamo na nove pesmi, domače in tuje.

Novosti s senčne strani popularne glasbe.

Od čistega housa do blažjega funky popa le z eno postajo v afro disku. Francoski producent in didžej je za svoj tretji album spet namešal ljube mu vibracije, ki jih krasi različna ezoterika, poganja pa sila medenast izbor ritmov. The Journey je album, ki lahko koristi v vsaki priložnosti. Sploh za slalom med še kakšno z novih albumov raperjev Little Simz, Nasa, Draka in Trippieja Redda. Vmes se pojavita tudi sveža komada ameriškega elektronika Brodana Bentleyja in korejske house prvakinje Peggy Gou. Nov song Kraj srečnega imena ali odo čudovitemu ljubljanskem kvartu premierno predstavi Trnovemu vdani Skova.

Tudi ta konec tedna se bodo v oddaji RH 202 vrtele sveže elektronske stvaritve domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev. Med drugimi bomo slišali plesno različico novega singla Eltona Johna in dua Lipa, nekaj britanskega drum and bassa, ki ga prinašajo Prospa in Dimension, predelavo zdaj že več kot dvajset let stare klasike Rogerja Sancheza, na domačem pa bodo tokrat kraljevali Dammak, Stanny Abram, Aney F., Brrrski in Pr1mus.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov