Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 25. sep. 2021

Val 202 • Sob, 25. sep.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

06:17
Vreme po Sloveniji

Slalomisti na divjih vodah se merijo na svetovnem prvenstvu v Bratislavi. Kljub izrednim uspehom slovenskih divjevodašev in naravnim danostim s številnimi brzicami pa v Sloveniji ni konkurenčne proge za treninge.

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

John Henry Bonham, bobnar skupine Led Zeppelin, je umrl na današnji dan leta 1980. Skupina je dan prej začela priprave na severnoameriško turnejo, na katero naj bi se odpravili sredi oktobra. Bonzo, kakor je bil njegov vzdevek, še danes velja za enega najboljših rokovskih bobnarjev, ki je za igranje potreboval le mali komplet bobnov. Številne prehode in sinkope, ki so narekovali ritem skupine Led Zeppelin v vsaki skladbi njihovega repertoarja, strnemo v dve: Out of the tiles in njihovo Rock'n'roll himno.

08:30
Novice

Slalomisti na divjih vodah se merijo na svetovnem prvenstvu, sobota je dan za finale kajakašev in kajakšic z aktualno svetovno prvakinjo Evo Trčelj in Petrom Kauzerjem. Uvod v pester dan v Bratislavi ponudimo v Navalu na šport, kjer se preselimo tudi na svetovno prvenstvo v kolesarstvu in napovemo novo tekmo rokometne lige prvakinj.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

V naši oddaji smo bolj redko na kolesu, sicer pa vas je vedno več tistih, ki vam je prav kolo priljubljeno prevozno sredstvo. Če bo šlo tako naprej (in vse kaže da bo), bo kmalu, predvsem v mestih, zmanjkalo prostora za kolesarje. Morda jim ga bodo morali odstopiti avtomobili. Sicer pa se ob vsem pojavlja še en problem, namreč kolesa so vse težja in hitrejša in tako se pojavlja tudi vprašanje varnosti, poudarja Andrej Brglez.

Ker pri nas vseeno še nismo čisto odpisali avtomobilov, zapeljemo električnega BMW-ja in delno električnega renaulta.
.

10:30
Novice

Končan je 11-letni projekt obnove Cukrarne, ki hkrati izziva kot arhitekturni objekt in kot novi umetniški center.

O Cukrarni razmišljajo: arh. Maruša Zorec, arh. Rok Žnidaršič, Boris Matič, Andrej Smrekar, nekdanji dir. Narodne galerije, neposredno iz Cukrarne pa se bo javila Nina Zagoričnik z gostoma: Blažem Peršinom, direktorjem. Muzeja in galerij mesta Ljubljane ter Alenka Gregorič, prva umetniška vodja Cukrarne.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

12:00
Aktualno

V Bratislavi se na svetovnem prvenstvu na brzicah merijo najboljši slalomisti na ddivjih vodah. Sobota je dan za razplet kajakških preizkušenj v ženski in moški konkurenci. Tekmo pospremimo v popoldnevu na Valu 202.

12:30
Novice

13:30
Novice

Sangiovanni je umetniško ime 18-letnega Giovannija Peitra Damiana, italijanskega kantavtorja in glasbenika, ki je zaznamoval italijansko glasbeno sceno lani, prav dobro pa mu gre tudi letos. Vse prej kot pod vplivom belcanta je začel pisati pri šestnajstih. Lani je sodeloval v glasbeni oddaji, pravzaprav šoli pod umetnškim vodstvom priznanih italijanskih galsbenikov, vmes javnosti predstavil tri avtorske skladbe, letos pa ga je pod okrilje vzela multinacionalka Universal. Izšel je mali album, radii so vso glasbo pograbili z veseljem in zdi se, da je na obzorju nova ne samo atrakcija, ki ne skriva želja uspeti tudi v tujini.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

V osrednjo slovensko gledališko hišo prihajajo Požigalci, švicarskega dramatika in pisatelja Maxa Frischa. Znamenita igra povojnega časa, ki je v izvirniku Dobrnik in požigalci- izšla leta 1953, smeši naivnost in neumnost lahkovernega meščanstva.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:08
Popevka tedna

17:30
Novice

17:38
Obvestila: Obvestila

V popoldanskih športnih minutah zaokrožimo osrednji športni tekmovanji tega konca tedna. Za kolajne so se na brzicah v Bratislavi merili kajakaši in kajakašice, na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu pa so v ospredju kolesarke na cestni dirki.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Začela se je jadranska košarkarska liga, Regionalno tekmovanje, ki odpira slovenskim klubom pot v tujino. Za uvod se bosta med seboj pomerili Olimpija in Krka. Tekmo pospremimo v večeru na Valu 202.

Glasba, ki jo le redkokdaj ali nikoli ne zasledite v rednih glasbenih opremah. Še manj verjetno pa je, da jo boste slišali na drugih radijskih postajah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov