Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Val 202 • nedelja, 3. okt. 2021

Val 202 • ned, 3. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

Čeprav niti Maribor niti Olimpija nista v vlogi aktualnega državnega prvaka in na začetku prvenstva nista povsem na vrhu lestvice, ostaja to najzanimivejši domači nogometni dvoboj. Po tekmi v Ljudskem vrtu zanimivosti strnemo v jutranji športni zgodbi.

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Spomin na izjemnega kitarista.

08:30
Novice

Enej Gala je mlad slovenski umetnik, ki študira na Kraljevi akademiji umetnosti v Londonu.

V dopoldanskih športnih minutah ujamete odzive po nogometnem derbiju v ljudskem vrtu, posvetimo se še začetku domačega prvenstva v odbojki in svetovnemu prvenstvu v spidveju.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

V Narodni in univerzitetni knjižnici so na ogled kartografski zakladi slovenskega ozemlja.
Kje so tisti časi, ko smo s seboj na izlet vzeli zemljevid, na njem iskali pravo pot in ob tem tudi mislili, to pa nam ob današnjih aplikacijah ni treba. Slovenija ima krasne kartografske izdelke, ki so ostali v preteklosti prezrti, zato so se v Narodni in univerzitetni knjižnici odločili, da jih nekaj postavijo na razstavo in tako širši javnosti prikažejo zanimivosti in pomen zemljevidov. Razstava z naslovom Kartografski zakladi slovenskega ozemlja je plod sodelovanja NUK-a in Geografskega inštituta Antona Melika ZRC SAZU oziroma njegovega Zemljepisnega muzeja. Kronološko so predstavljeni pomembnejši zgodovinski zemljevidi slovenskega ozemlja od prvih znanih prikazov v 16. stoletju do Zemljevida slovenskih dežel in pokrajin Petra Kozlerja iz leta 1853.

10:30
Novice

Vročina. Gejm. 6. Človek, ki je gledal svet. Kons: Novi dobi. Hlapec Jernej. Z inovativnimi gledališkimi predstavami Žiga Divjak opozarja na socialne in človekove pravice. Preizprašuje podnebne spremembe, slika nesrečne migrantske zgodbe, v kontekst postavlja doživetja resničnih ljudi. Misli novo Evropo po epidemiji, tesnobi, smrti. Tudi s pomočjo Kosovela in Cankarja pretanjeno opozarja na dvoličen ustroj družbe. Kje smo se zataknili, zakaj smo razdeljeni in jezni, kako se bomo rešili, kje se je izgubil občutek za skupnost? Se je za to, da bi zaustavili pogubno spiralo, opravičljivo zateči celo k nasilju? Med avstrijsko in slovensko premiero okoljsko angažirane predstave Vročina se pogovarjamo z večkrat nagrajenim režiserjem Žigo Divjakom, mladim predstavnikom nove ere slovenskega družbeno odgovornega gledališča.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Slikovita prispodoba v naslovu dolgoletne petkove oddaje na Valu 202 na kratko pove vse o njeni vsebini. Avtor oddaje izbere in komentira dogodke tedna.

12:30
Novice

Prvo oktobrsko nedeljsko športno druženje bo minilo v znamenju ligaških tekmovanj. Posvetimo se domačim in tujim nogometnim prvenstvom, ponudimo reportažni zapis z dobrodelne nogometne tekme, zaokrožimo ekipno evropsko prvenstvo v namiznem tenisu, zberemo odzive po žrebu za svetovno prvenstvo v odbojki in prepletemo z aktualnimi dogodki, na čelu z dirko motokrosistov za svetovno prvenstvo.

13:30
Novice

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:08
Popevka tedna

17:30
Novice

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

15:35
Sara Tavčar, Indonezija
34:21
3D skeniranje v obutveni industriji, priporočitveni sistemi in Spotify: A Product Story I Aleš Jurca
26:49
Self Esteem - Prioratise Pleasure
11:07
Naval na šport ob 17:45
14:18
Najhujši sovražnik cepljenja so "proti-proticepilci"
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov