Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 9. okt. 2021

Val 202 • Sob, 9. okt.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

06:17
Vreme po Sloveniji

Slovenska nogometna reprezentanca je na Malti odigrala kvalifikacijsko tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu. Kaj je prinesla izbrancem Matjaža Keka v Sredozemlju, izveste v jutranji športni zgodbi.

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Dve z razlogom.

08:30
Novice

Ana Kolar živi na 1600 metrih nadmorske višine, v mestecu v visokogorju Kavkaza na severu Gruzije, kjer so prvo cesto dobili konec 50. let prejšnjega stoletja in ta se do danes ni zelo spremenila.

V dopoldanskem Navalu na šport ujamete odzive po tekmi Malte in Slovenije v kvalifikacijah za nogometno svetovno prvenstvo in napoved zadnje kolesarske dirke svetovne serije v letošnji sezoni.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

Verjetno se velika večina spomni svoje izpitne vožnje. Verjamem pa tudi, da mnogi po nekaj letih ne verjamete, da bi zdaj kljub izkušnjam vozniški izpit ponovno opravili. Po drugi strani pa ste mnogi tudi prepričani, da vozite odlično in da bi z izpitno vožnjo uspešno opravili tudi po več letih. Jaz vam povem, da ni tako zelo lahko, za to imamo dokaze. Od 200 prostovoljcev bi izpit uspešno opravila le slaba četrtina. Vse bo razložil Andrej Brglez.
Zapeljemo Fordova hibrida fiesto in focusa ter pohvalimo najboljše slovenske mlade voznike, ki so se dobro odrezali na mednarodnem finalnem izboru na Poljskem.

10:30
Novice

Italija je bila po lanskem hudem udarcu epidemije koronavirusne bolezni – spomnimo se, marca lani je virus najbolj prizadel Lombardijo – tik pred kolapsom zdravstvenega sistema. Takrat smo poklicali tudi Paola Terragnolija, zdravnika v prvi vrsti v bolnišnici Poliambulanza v Brescii, ki se je vsak dan srečeval s hudo bolnimi ljudmi. Takrat je stanje označeval za brezupno, kako pa je v Italiji in v bolnišnici v Brescii zdaj, leto in pol po prvem potrjenem primeru okužbe s koronavirusom v Italiji? Paola Terragnolija je spet poklicala Maja Stepančič.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Mladi rekreativni športnik Damjan je dober primer, da se srčni zastoj brez napovedi, predhodnih bolezni ali esktremnih obremenitev res lahko zgodi vsakomur. Njegov dolgoletni prijatelj Alen pa, da ko gre zares, človek z vsemi močmi in vsem znanjem skuša rešiti prijateljevo življenje. Slabe tri mesece po tem, ko je Alen Damjanu na peskastem odbojkarskem igrišču reševal življenje pred osuplimi prijatelji, sorodniki in majhnimi otroki, je to le še zabavna zgodba. Ki pa bi se lahko odvila in končala povsem drugače. Njuna zgodba je uvodna zgodba letošnje akcije Sekunde rešujejo, v kateri bomo med 11. in 16. oktobrom skupaj s številnimi partnerji opozarjali na pomen veščin temeljnih postopkov oživljanja in na to, da prav vsakdo lahko pomaga rešiti življenje. Boste vi znali, ko bo šlo zares?

12:30
Novice

13:30
Novice

V rubriki Ne pojemo angleško se bomo posvetili ustvarjanju srbske glasbene zasedbe Buč Kesidi.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Tudi Instagram, to najbolj fotogenično družbeno omrežje, vpliva na duševno zdravje svojih uporabnikov. Tina Šoln je pred mikrofon povabila mladi psihologinji, članici Društva študentov psihologije Slovenije, Živo Petrovec in Nino Kurdija.

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

V popoldnevu na Valu 202 spremljamo zaključek zadnje kolesarske dirke svetovne serije v letošnji sezoni. V karavani dirke po Lombardiji sta tudi najboljša slovenska kolesarja Primož Roglič in Tadej Pogačar. V Tivoliju pa se bosta v drugem krogu domačega prvenstva in srednjevropske lige pomerila ACH Volley in kamniški Calcit.

17:30
Novice

17:38
Obvestila: Obvestila

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

Glasbene novosti z različnih koncev sveta.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov