Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 26. jan. 2022

Val 202 • Sre, 26. jan.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

05:30
Prva jutranja kronika, Na sporedu ob 5.30

05:45
Dobro jutro

06:00
Novice

06:30
Novice

07:00
Druga jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

08:30
Novice

Skladbe, ki smo jih in jih še bomo slišali v TV-serijah Jezero, Leninov park in Dolina rož.

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo polfinalni seriji domačega hokejskega prvenstva, odzivom po prvi tekmi Jesenic in Olimpije ter odbojkarski ligi prvakov pred tekmo Mariborčanov v Italiji.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

10:30
Novice

Na Vladnem klicnem centru za informacije o novem koronavirusu te dni spet beležijo več kot 1000 klicev na dan, kar pomeni, da se je negotovost med državljani spet povečala. Katera so najpogostejša vprašanja s katerimi se na klicni center obračajo državljani? Koliko zmede je med ljudmi povzročilo skrajšanje obdobja izolacije po okužbi z 10 na 7 dni? Kdaj prebolevniki lahko pridobijo QR kodo? 1. februarja bo potrdilom o cepljenju proti covidu-19 veljavnost potekla po 270 dneh – kaj to pomeni za tiste, ki so cepljeni samo dvakrat? To je le nekaj vprašanj za državnega sekretarja na Ministrstvu za zdravje Franca Vindišarja s katerim se bo pogovarjal Miha Švalj.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Politika si želi oglaševalskega in medijskega vpliva. Še posebej, če lahko to počne z javnim denarjem. In za povrhu morda del sredstev preusmeri v strankarske blagajne oziroma k svojim interesnim skupinam. Nekdanji premier Ivo Sanader in njegova stranka HDZ sta bila v največji korupcijski aferi v hrvaški politiki leta 2011 obtožena odtujitve najmanj deset milijonov evrov iz javnih podjetij in ministrstev prek oglaševalske agencije Fimi-media. Del denarja naj bi končal v žepih posameznikov, del pa v črnih fondih HDZ. Iz njih so plačevali tudi znane pevce. Sodba je pravnomočna. Kakšna so na Hrvaškem razmerja med politiki, oglaševanjem in mediji, kje so največje težave, zakaj pri naših sosedih ne potrebujejo strankarskih glasil, spletnih strani in televizij, kakšne so primerjave s Slovenijo ...

12:30
Novice

Petindvajsetminutna oddaja je predvsem lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov in uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13.00.

13:35
Peter Lovšin - izjava Helidonova leta, Na sporedu ob 13.00

Premiera nove skladbe.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

Komunikatorica znanosti z doktoratoma iz fizične geografije in varstva okolja, redna profesorica na mariborski filozofski fakulteti, kjer vodi Mednarodni center za ekoremediacije, na Učnem poligonu za samooskrbo Dole pa akademska znanja prenaša v prakso.

16:30
Novice

17:30
Novice

17:35
Obvestila

17:36
Popevka tedna

V popoldanskem Navalu na šport se posvetimo košarkarski tekmi Olimpije v evropskem pokalu in odprtemu teniškem prvenstvu prvenstvu Avstralije.

Še vedno so indie-pop, pa čeprav so naokrog že skoraj dve desetletji. Liverpoolski veseljaki tudi na petem albumu okusno in senzibilno ter z ravno pravšnjo mero cinizma razgrajajo na vse pretege. Indie-pop že, toda zdaj vseeno malenkost manj bučen, zato pa bolj zafrkljiv. Še vedno pa velja, da so člani skupine The Wombats tempirani na visoko pripovedovalsko in izvajalsko dinamiko. Edina balada na njihovem svežem, obenem, res je, novem britanskem albumskem pridelku številka ena je brutalno ponesrečena melodija. In kot da bi se ustvarjalni trio tega zavedal. Vse ostalo na Fix Yourself, Not The World v popolnem sozvočju s pomenom tega naslova. Pop za nažiganje pri odprtih oknih. To, to potrebujemo!

V večeru na Valu 202 pospremimo tekmi slovenskih prvakov v košarki in odbojki v evropskih pokalih. Mariborski odbojkarji gostujejo v Italiji, košarkarji Olimpije v Franciji.

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

V večeru na Valu 202 pospremimo tekmi slovenskih prvakov v košarki in odbojki v evropskih pokalih. Mariborski odbojkarji gostujejo v Italiji, košarkarji Olimpije v Franciji, vrhunce ujamete v večeru na Valu 202.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov