Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 25. jun. 2022

Val 202 • Sob, 25. jun.

00:00
Novice

01:00
Novice

02:00
Novice

03:00
Novice

04:00
Novice

05:00
Novice

06:00
Novice

06:17
Vreme po Sloveniji

Na Pohorju so ta konec tedna zbrtani najboljši evropski gorski kolesarji. Hribi nad Mariborom so že vrsto let raj za gorske kolesarje, v zadnjih letih so uspeli premostiti tudi organizacijske ovire ne samo za tekmovalni ampak tudi rekreativni del ponudbe.

07:00
Jutranja kronika, Na sporedu ob 7.00

07:29
Vreme po Sloveniji

Spomin na lanske Živooke, ko sta Mihi in Andrej ob 30-letnici naše države gostila Festival fejst domoljubnih pesmi.

08:30
Novice

Lucija Vrankar je še do pred kratkim delala kot stevardesa pri eni največjih arabskih letalskih družb, s katero je v zadnjih treh letih prepotovala več kot 200.000 kilometrov

V dopoldanskih športnih minutah se posvetimo domači tekmi svetovnega pokala slalomistov na divjih vodah, ki so zbrani na brzicah Save. Ujamete utrinke z državnega prvenstva v atletiki v Velenju in preplet ostalih športnih vrhuncev konca tedna.

09:30
Novice

09:37
Popevka tedna

09:55
Napoved radijskega sporeda

Pred časom je evropski parlament sprejel uredbo, po kateri se po letu 2035 ne bo smelo več prodajati vozil z motorji na notranje izgorevanje. Reakcije so bile po Evropskih državah kar burne, slišali smo že številne odmeve, ob tem se pojavlja kopica vprašanj in dilem. Lani je bil recimo delež prodanih električnih vozil pri nas triodstoten. Da bi v 13 letih narastel na sto odstotkov, se nam res zdi utopično. A vendar, uredba je bila sprejeta in treba se je usmeriti k približevanju temu cilju. Andrej Brglez komentira nekatere odzive.
Zapeljemo električno corso, pa mikroavtomobilček aygo X ter zabeležimo predstavitev nove luksuzne limuzine DS9 in električnih mercedesov EQB in najprestižnejšega EQS - oba je oblikoval naš Robert Lešnik.

10:30
Novice

Ob dnevu državnosti se pogovarjamo z dr. Mitjo Žagarjem (znanstveni svetnik na Inštitutu za narodnostna vprašanja), avtorjem nove knjige z naslovom "Slovenija, kako naprej?" Gre za predlog ustavne, institucionalne in politične reforme, ki je letos izšla pri Inštitutu za narodnostna vprašanja in celovški založbi Drava.

11:30
Novice

11:38
Obvestila

Na tacenskih brzicah pospremimo mojstre brzic na domači tekmi svetovnega pokala.

12:00
Aktualno

12:30
Novice

13:30
Novice

Valižanska pevka je zadnja leta glavna glasbena ambasadorka svojega maternega jezika.

14:20
Obvestila

14:30
Novice

Duševne težave so že od nekdaj prisotne v družbi in tudi življenjski tempo zadnjih let je pripomogel k povečanju duševnih stisk, zato so na NIJZ oblikovali prvo nacionalno kampanjo proti stigmatizaciji duševnega zdravja Nisi okej? Povej naprej. V drugem delu niza oddaj o duševnem zdravju se je Kaja Ravnak pogovarjala z ambasadorjem kampanje Sašem Dudićem -Tavčijem. Zakaj ima lahko tudi človek, ki bi v sodobni družbi po vseh pričakovanjih moral veljati za uspešnega, duševne težave?

15:03
Radio napoveduje

Osrednja popoldanska informativna oddaja Radia Slovenija traja približno 35 minut. Vanjo uvrščamo najpomembnejše aktualne dogodke tekočega dne in odmeve na preteklo dogajanje. Vsebinsko je zelo raznovrstna, saj zajema politiko, gospodarstvo, afere, zdravstvo, šolstvo in kulturo, ob koncu pa še petminutni športni prispevek.

16:12
Popevka tedna

17:30
Novice

17:38
Obvestila: Obvestila

V sobotnem popoldnevu prečešemo športne vrhunce konca tedna. Ujamete zanimivosti s slalomske tekme za svetovni pokal na brzicah Save, preselimo se na Pohorje na evropsko prvenstvo v gorskem kolesarstvu ter napovemo ponovno reprezentančno združitev Gorana Dragiča in Luke Dončiča na pripravljalni tekmi z Italijo.

Večerni spored 18:25

18:30
Radijski dnevnik, Na sporedu ob 18.30

20:32
Šport

V sobotnem večeru na Valu 202 se večkrat preselimo v Trst na košarkarsko tekmo med Slovenijo in Italijo, kjer bosta prvič po finalu evropskega prvenstva skupaj zaigrala Goran Dragič in Luka Dončič. V velenju pa pospremimo vrhunce državnega prvenstva v atletiki na čelu s slovenskim zvezdnikom meta diska Kristjanom Čehom.

Glasba, ki jo le redkokdaj ali nikoli ne zasledite v rednih glasbenih opremah. Še manj verjetno pa je, da jo boste slišali na drugih radijskih postajah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov