Poletje je v polnem teku in s tem tudi plavalna sezona. S tem je pa povezana tudi izbira kopalk. Kopalke so poleti nenadomestljiv del garderobe. Radi nosite kopalke? Izbira le-teh je izjemno velika.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Trend tega poletja so enodelne kopalke. Te kopalke so slog, ki bo ostal. Pogovarjali smo se s poslovodjo prodajalne Lisca Supernova, Suzano Janžič, in jo vprašali, kakšne kopalke so se nosile nekoč, in kakšne se najraje nosijo dandanes: "Včasih so bile zelo moderne kopalke na "špagice", torej bikini kopalke. Dandanes pa se punce bolj zanimajo za višje pasove, bolj zaprte kopalke."

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Za kopalke je pomembno tudi, da jih po vsaki uporabi tudi operemo, saj se lahko ob nepravilni uporabi hitro uničijo. Morda veste, zakaj so nekatere po uporabi takoj suhe, na druge je pa potrebno čakati tudi do pol dneva, da so zopet posušene? To smo vprašali tudi vodjo prodaje trgovine NKD za vzhodni del Slovenije, Natašo Šanca: "Odvisno je od debeline tkanine. Paziti pa moramo, da večina teh kopalk, ki se hitreje posušijo, nimajo prave zaščite pred UV žarki. Vsekakor so bolj zdrave enodelne kopalke, kjer nismo tako izpostavljeni soncu."


Vabljeni, da prisluhnete celotnemu prispevku.