Trenutno se predvaja:
Maribor -1
12. februar 2018 ob 13:24 Maribor Novice

Nova pošiljka snega na Štajerskem spet obilna

Sneženje največ preglavic povzroča v prometu
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Poudarki

  • Sneženje po državi naj bi ponehalo šele jutri zvečer, poudarjajo na ARSU.

Današnje sneženje, ki je čez dan zajelo tudi večji del države, je predvsem zjutraj in dopoldne delno ohromilo promet na Štajerskem in Koroškem, nekaj težav pa so imeli vozniki tudi na številnih avtocestnih odsekih po državi.

Stanje na cestah se počasi umirja, v Mariboru in okolici Nigradovi delavci in njihovi kooperanti plužijo zasnežene ceste in pločnike, na terenu so vse razpoložljive ekipe. Od začetka zimske sezone so posipali okrog 1500 ton soli in okrog 2000 kubikov posipnih agregatov, v Mariboru pa je bilo danes nekaj težav na malečniškem klancu in na Pobrežju, kjer se je pokvaril plug za čiščenje pločnikov. Več lahko slišite v prispevku Tamare Zupanič Čučnik.

ARSO: Sneženje naj bi ponehalo šele jutri zvečer

Sneženje naj bi po napovedih vremenoslovcev oslabelo šele v torek dopoldan in do večera ponehalo. V sredo in četrtek bo precej jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Jutra bodo zelo mrzla.

DARS voznikom priporoča

“Voznikom priporočamo, naj sledijo prometnim obvestilom, se na pot opravijo pravočasno oziroma nekoliko prej, ob obilnejšem sneženju pa naj pot, če ni nujna, raje odložijo. Računajo naj na upočasnjen promet, med drugim tudi v jutranjih in popoldanskih prometnih konicah. Na pot naj se ne odpravijo brez ustrezne zimske opreme.”

Natalija Sinkovič, Tamara Zupanič Čučnik ×

Nazaj na vrh