Foto:
Foto:

Ta je ugotovil, da sta mandata dveh članov v svetu zavoda sporna. Ker gre za predstavnika študentov, mora nadomestna člana svet študentov izvoliti v 30 dneh, kaj natančno to pomeni za izbor direktorja, pa ni povsem jasno.

Tanja Sagadin Angleitner je dobila 8, njena protikandidatka in dosedanja direktorica Višje šole za gostinstvo in turizem Helena Cvikl pa 2 glasova članov sveta zavoda. A mandata obeh predstavnikov študentov v tem organu šole sta po mnenju inšpektorata za šolstvo in šport sporna, saj nista bila izvoljena neposredno in tajno. Študentski svet in volilno telo – skupnost študentov, morata zato nadomestna člana sveta zavoda izvoliti v 30 dneh in tako odpraviti ugotovljeno pomanjkljivost. K temu je svet zavoda Visoke šole za gostinstvo in turizem pozval tudi šolski minister Jernej Pikalo. V dopisu, ki ga je minister naslovil na svet zavoda, je navedeno tudi, da lahko ta postopek javnega razpisa za novega direktorja šole tudi ponovi ter tako prepreči dvome in morebitne sodne postopke. Kako se bodo člani sveta zavoda po imenovanju dveh nadomestnih članov odločili, pa je težko napovedati.

Sedanji direktorici Višje šole za gostinstvo in turizem sicer mandat poteče 5. maja. Z mariborske občine, ki je skupaj z državo soustanoviteljica pole pa so v skopem sporočilu zapisali le, da upajo, da postopek ne bo vplival na potek dela institucije.