Trenutno se predvaja:
Maribor 7
17. junij 2018 ob 09:32 Maribor Novice

Celovita obnova Pristana naj bi bila končana do novembra

Srednji bazen po štirih letih in pol vendarle v obnovo
Celovita obnova Pristana naj bi bila končana do novembra
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Poudarki

  • Prenovljeni Pristan bo predan v uporabo novembra 2018
  • Celovita sanacija bo stala 1,5 mio evrov
  • Tudi v prihodnje bosta vadba in rekreativno plavanje okrnjena, tradicionalno pa bo Pristan v poletni sezoni zaprt od 22. junija do predvidoma, 3. septembra. V tem času bo odprt Mariborski otok, ki je znova doživel kozmetične popravke v vrednosti 30.000 evrov, večino sredstev pa so namenili za sanacijo bazena za najmlajše.

Srednji bazen v mariborskem Pristanu je zaprt že skoraj štiri leta in pol; kot vse kaže, pa bo novembra, če bodo vsi postopki speljani po načrtih, zaživel v novi preobleki. Izvajalec za prvo fazo obnove je že izbran, investicijski program za celovito obnovo, tudi prenovo garderob, pa bodo mariborski svetniki obravnavali na četrtkovi seji.

Mariborska občina je za 567 tisoč evrov vredno sanacijo bazenske ploščadi in samega bazena izbrala podjetje Markomark Nival, druga faza, ki naj bi bila zdaj združena s prvo, pa zajema celovito sanacijo in prenovo srednjega in malega bazena ter rekonstrukcijo strojnih instalacij. Direktor športnih objektov Maribor, Anton Knez poudarja, da je » celotni projekt vreden 1,482 milijona evrov in če bi bile vse faze izvedene, bi nekje v začetku ali pa ob koncu novembra celoten objekt lahko predali v uporabo«.

Iz mariborske občine so nam sporočili, da je denar – nekaj več kot 900 tisoč evrov bodo izplačali letos – zagotovljen, pripravljalna dela za prvo fazo pa so že v teku. Gradbišče bodo odprli 14 dni po pridobitvi pravnomočnega gradbenega dovoljenja za prvo fazo, sočasno pa tečejo postopki za drugo fazo obnove.

» V tem času je potrebno narediti razpis za drugi del obnove in sicer za bazenski del in tehnologijo, ki je že v pripravi in bo, če bo investicijski program v četrtek, 22.junija, sprejet na mariborskem mestnem svetu, pripravljen zelo hitro. Istočasno pa predvidevamo, da bomo pripravili tudi tretji del, ki je zajema klimatizacijo objekta«, še dodaja Knez.

Dejan Rat

Nazaj na vrh